Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK podigao optužnicu

HDZ-ov župan optužen zbog trgovanja utjecajem

USKOK je izvijestio da je podignuta optužnica protiv zadarskog župana Božidara Longina zbog trgovanja utjecajem.

USKOK je podignuo optužnicu pred Županijskim sudom u Splitu protiv zadarskog župana Božidara Longina iz reda HDZ-a zbog trgovanja utjecajem.

Tereti se da je 9. rujna prošle godine na otoku Istu "iskoristio dužnost župana Zadarske županije, a time i ovlaštenog predstavnika Zadarske županije kao osnivača Županijske lučke uprave Zadar s ciljem da osigura besplatno korištenje veza u Luci za brodicu kojom je tom prilikom upravljao", navodi se u priopćenju USKOK-a.

Pročitajte i ovo Na aerodromu u Tokiju se zapalio avion drama u Tokiju VIDEO Petero poginulih u stravičnom sudaru aviona na pisti

Dan ranije vezao je brodicu na tranzitni vez Luke kako bi ga koristio do 10. rujna. Lučki redar mu je izdao račun za korištenje veza 9. rujna u iznosu od 48,60 eura, a župan je na to redara pitao: "Zašto ti meni naplaćuješ?".

Lučki je redar na to odgovorio da ne naplaćuje samo njemu, nego svima koji koriste vez te da za svoj rad odgovara ravnatelju ŽLU-a, a župan mu je naglasio da je on šef ravnatelju te da račun stornira.

Pročitajte i ovo Ilustracija ne zna se razlog Strava usred dana: Hodao cestom s puškom u jednoj i sestrinom glavom u drugoj ruci

"Zbog autoriteta koji okrivljenik ima kao župan Zadarske županije i predstavnik osnivača njegova poslodavca, lučki je redar račun stornirao", dodali su iz USKOK-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene