Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U suprotnom stečaj

'Varteksu je radi opstanka nužan kredit od 10 milijuna eura'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako tekstilna tvrtka Varteks u sljedećih desetak dana ne dobije kredit u iznosu od 10 milijuna eura, predsjedniku Uprave ne preostaje ništa drugo nego da pokrene stečaj tvrtke, rekao je tijekom aktualnog sata Županijske skupštine Varaždinske županije župan Predrag Štromar odgovarajući na pitanje o stanju u toj tvrtki.

Iako situacija nije jednostavna, Štromar je ipak optimističan da će se kredit realizirati na vrijeme. Ujedno je pojasnio da je za dobivanje kredita nužno da na sutrašnjem ročištu Trgovačkog suda u Varaždinu vjerovnici, njih 77 posto, potvrde svoju raniju odluku o prihvaćanju predstečajne nagodbe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napad na policajce Nakon nereda na stadionu u Koprivnici podignute kaznene prijave protiv šestorice muškaraca Slika nije dostupna Skoro propali, sada ulažu VIDEO Čudna priča oko Varteksa...

>> Restrukturiranje u Varteksu: 'Ovo je novi početak!'

Nakon toga župan je za petak najavio zajednički sastanak predstavnika Ministarstva financija, HBOR-a, članova Uprave Varteksa i Zagrebačke banke, gdje bi se konačno trebala dogovoriti dinamika realizacije kredita. Štromar je mišljenja da će nakon petka novci od kredita stići na račun tvrtke u roku nekoliko dana.

Tih deset milijuna eura Varteksu je nužno za isplatu zaostalih plaća zaposlenicima, isplatu otpremnina za višak radnika, njih 400-tinjak prema planu predstečajne nagodbe, te nabavku repromaterijala za nastavak proizvodnje.

Članovi Županijske skupštine povećali su danas županijski proračun za deset milijuna kuna, odnosno sa 206 na 216 milijuna kuna. Pojašnjavajući rebalans proračuna, župan Štromar ističe da je ono tehničkog, a ne političkog karaktera. Do povećanja je prvenstveno došlo zbog dodatne financijske pomoći države od gotovo 8 milijuna kuna, a povećani su i prihod od poreza na dohodak za milijun kuna.

Nova sredstva u proračunu utrošit će se za pokriće povećanih troškova lokalnih izbora i smanjenje minusa na računu županije od gotovo šest milijuna kuna. Štromar je za jesen najavio novi rebalans proračuna koji će, po njegovim riječima, biti političkog karaktera.

Župan kaže i da bi se do kraja godine manjak u županijskom proračunu smanjio na 14 milijuna kuna, koji je prije samo godinu i pol dana iznosio i 29 milijuna kuna. Svoj optimizam Štromar argumentira prošlogodišnjim rezultatima kada je županija prihodovala pet milijuna kuna više nego što je potrošila. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene