Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstečajna nagodba

Restrukturiranje u Varteksu: 'Ovo je novi početak!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U predstečajnoj nagodbi tvrtki Varteks otpisano je 200 milijuna duga.

Tekstilna industrija Varteks dobila je priliku za novi početak. Većina njihovih vjerovnika prihvatila je plan restrukturiranja tvrtke. U predstečajnoj nagodbi banke, država i dobavljači odrekli su se dijela potraživanja, a dio duga riješen je prepisivanjem nekretnina i preuzimanjem dijela vlasništva nad tvrtkom.

Pročitajte i ovo Odlazak tekstilnih radnika nakon zatvaranja - 2 Propast uz radničke suze Kutija u rukama i otkaz. Tako iz zadnje u nizu propalih tvrtki odlazi 170 radnica: "To je moja otpremnina za 28 godina staža" Fortenova grupa (Foto: DNEVNIK.hr) Dovršeno restrukturiranje Agrokor otišao u povijest: Od danas na tržištu posluje Fortenova grupa

Država je u nagodbi otpisala gotovo 200 milijuna kuna potraživanja. Predsjednik Uprave Varteksa zahvalio je vjerovnicima na pozitivnom stavu.

>> Varteksov 'tehnološki višak' prosvjedovao ispred zgrade Uprave

'Ovo znači uspješno rješavanje predstečajne nagodbe i likvidnosti, a rješava i dio dugovanja prema zaposlenicima ali i stabilnije poslovanje u budućnosti', rekao je predsjednik uprave Varteksa Zoran Koščec.

'Ovo je novi početak, Varteks je tvrtka koja je doživjela restrukturiranje i mislim da više nije opterećena određenim dubiozama', smatra Branko Šegon, pomoćnik ministra financija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene