Priča koja slijedi spada u rubriku vjerovali ili ne. Koliko je bizarna, toliko je i zabrinjavajuća, jer ukazuje na propuste državne administracije. Čovjek je išao u policiju po novu osobnu, a završio u izolaciji.

Galerija Dominik Kolobarić - 2 Izdavanje osobnih iskaznica u Zagrebu - 3 Izdavanje osobnih iskaznica u Zagrebu - 2 +3 Razbijeni mobitel

Dominik je prije tri tjedna, tri sata čekao da preda zahtjev za izdavanjem nove osobne iskaznice. Dok je čekao, pisao je poruku ženi preko mobitela, a tom trenutku sa krova zgrade pao je komadić žbuke i razbio mu mobitel što je i pokazao novinaru Dnevnika Nove TV Ivanu Čorkalu. Bio je to tek nagovještaj nadolazećih neugodnosti koje će uslijediti.

Vezani članci Milorad Pupovac (SDSS) Pupovac vozio 30 iznad ograničenja pa zaradio kaznu: "Nisam ugrozio stanovništvo" Aung San Suu Kyi Bivša čelnica Mjanmara Suu Kyi osuđena na novu zatvorsku kaznu uz prisilni rad

Dominik Kolobarić - 2 Razbijeni mobitel (Foto: DNEVNIK.hr)

"Čekao sam dva i pol sata da bi podigao osobnu, došao na red na šalteru, predao broj, staru osobnu, gospođa je ukucala ime i prezime i rekla gospodine vi morate ostati na licu mjesta, ne mrdajte jer ste u prekršaju“, kazao je Dominik Kolobarić.

O kakvom se prekršaju radi, nitko mu nije htio reći. No, odjednom su se kroz masu ljudi koji su čekali u redu, prema njemu krenula probijati dva policijska službenika te ga počeli odvoditi.

"Odvode me do ulaza gdje smo čekali trećeg policijskog službenika, da bi me odveli u postaju da naprave zapisnik i govore mi da sam prekršio mjeru samoizolacije i da mi prijeti kazna 15 tisuća kuna. Ovo sam gledao u filmovima kad je neka nacionalna prijetnja“, i dalje je u nevjerici naš sugovornik.

Problem je nastao u ponedjeljak, pri Dominikovom povratku iz BiH u Hrvatsku. Antigenski test mu je istekao, a na prijelazu u Vinjanima pušten je u zemlju uz obvezu da novi test napravi odmah po dolasku u Zagreb. To je učinio i poslao ga mailom.

Dominik Kolobarić - 2 Izdavanje osobnih iskaznica u Zagrebu - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

"Oni su pročitali mail, nisu reagirali po tom pitanju i kako je ostao u pročitanom nitko nije poduzimao ništa. Meni je ostala mjera samoizolacije, jer netko u sustavu me stavio u samoizolaciju“, kazao nam je.

Nakon svega toga jednostavno mu je rečeno da se može vratiti natrag, uzeti broj, i čekati u redu. Kaže, nije bilo smisla da čeka dodatna tri sata u redu, a dodaje da mu se zbog cijelog incidenta nisu ni ispričali, već su mu poželjeli sreću.

Dominik Kolobarić - 2 Izdavanje osobnih iskaznica u Zagrebu - 4 (Foto: DNEVNIK.hr)

Iz zagrebačke policije potvrđuju događaj i poručuju - pravila su pravila. Kažu, manja je greška iznova provjeriti nego riskirati unatoč tomu što tako oduzimaju nečije vrijeme bez pravog razloga. I u zavodu za javno zdravstvo svjesni su da se pogreške događaju.

"Mislim da u svakom sustavu postoji mogućnost pogrešaka i mislim da se svatko trudi da se te greške svedu na minimum“, zaključila je Sanja Kurečić Filipović iz HZJZ-a.

Jer i minimalni propust može dovesti do maksimalnih problema.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju