Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medulićeva ulica 12

Vlasnik urušenog ateljea iz centra Zagreba: "Srećom da sam izašao na kavu. Bilo je propusta"

Aktualno Galerija Ivan Kujundžić Ivan Kujundžić Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Kujundzic Galerija 1/2 >>
U centru Zagreba urušio se dio zgrade u kojem je bio atelje kipara Ivana Kujundžića. Policija navodi da je do urušavanja došlo prilikom izvođenja radova.

U Medulićevoj 12, u centru Zagreba, urušio se dio zgrade koji su umjetnici dobili na korištenje. U dijelu koji se urušio bio je atelje kipara Ivana Kujundžića.

Pročitajte i ovo Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a Šef HEP-a Barbariću odbijena žalba, vila na Hvaru mora se rušiti, a priprema se i optužnica Nova snimka rušenja Starog mosta Prošlo točno 30 godina VIDEO Objavljena nova snimka rušenja simbola Mostara, čuvali su je Praljak i njegovi ljudi: "Veterani HV-a ustupili su je za novac"

U trenutku kad se zgrada urušila, Kujundžić nije bio u njoj. Procjena je da je nastala šteta od oko 200 tisuća kuna.

"Ja sam taman ušao u atelje oko 8 sati. Srećom da sam izašao na kavu", rekao je i složio se da je imao sreće što je preživio.

"To je prostor gdje sam radio uglavnom ove grupe kiparske radove, Skulptura je stradala", dodao je. Smatra da je propusta bilo i da treba više računa voditi ubuduće, tijekom obnove. 

"Odgovornost je sada na gradskoj vlasti da malo pojačaju nadzor i da ovakvih, posebno novih tragedija ne bude. Da bi se one izbjegle mora se prioniti jednom ozbiljnom poslu. Posebno u ovoj obnovi koja, vidimo šteka. Loše se razvija. Oni su doista ovdje po svim pravilima struke postavili pilote, mi smo to bili svjedočili. Ali ovaj tu dio mog ateljea.. To će utvrditi inspekcija", rekao je našem Milavu Bagi.

"Iz tog djela je trebao ići ulaz u garažu. Je li taj dio dobro usidren ili je prije toga trebalo ukloniti sam objekt pa ponovno vraćati. To se mora utvrditi. Ali propust je", smatra Kujundžić.

Zgrada je u vlasništvu Grada Zagreba, na mjesto događaja je izašla policija koja je utvrdila da nema opasnosti od daljnjeg urušavanja.

Od zagrebačke policije doznajemo da je do urušavanja dijela zgrade došlo prilikom izvođenja radova. Ozlijeđenih osoba nema.

Iznad ateljea je stambeni prostor u kojem živi obitelj. Trenutno su na moru.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene