Zoran Milanović (Foto: Dnevnik.hr)
Zoran Milanović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Stavlja li se ljude na liste ili predlaže? SDP-ov kandidat za predsjednika Zoran Milanović osvrnuo se na komentare premijera i predsjednika Andreja Plenkovića o ''stavljanju na liste''.


Zoran Milanović na Facebooku se osvrnuo na zadnji istup premijera Andreja Palenkovića.

Vezani članci General Josip Lucić General Lucić objasnio zašto je u Šibeniku, a ne u Kninu: "Ne prihvaćam svađalački način komunikacije" Andrej Plenković Plenković opleo po Milanoviću pa održao lekciju i novinarima: "Dio medija želi prikazati da smo svi isti"

''Slažem se s Plenkovićem da 'treba paziti koga se STAVLJA na liste'. Recimo - sve one koje mu je, prema njegovom kazivanju, stavila i preporučila Kolinda Grabar Kitarović i njezini kasnije posmicani savjetnici. Ili razne stranačke posinke i srodne političke maloljetnike bez dana ikakvog iskustva, koje je, preko reda, stavio na liste sam.

Stavljanje je glagol koji baš priliči načinu na koji se u HDZ-u dolazi na listu. I Plenkovića je na listu 2011. stavila Jadranka Kosor, dan-dva nakon što ga je učlanila u HDZ. Lijepo joj se i ljudski zahvalio. Ja sam u skoro deset godina puno puta sastavljao liste, ali sam pazio da ljude ne 'stavljam', nego da ih predlažem prema nekakvim kriterijima, stažu, zaslugama i radu, čak i kada se radilo o vrlo mladim ljudima. Nezahvalan posao u kojemu sam katkad i pogriješio.

Međutim, sve navedeno nebitno je i blijedi u srazu s cinizmom i prijezirom prema demokratskim normama kojima pršti Premijerova podsviješću bremenita doskočica. Otprilike - pazi koga STAVLJAŠ na liste, jer ću ti sve to pokupovati preko 'off shore' koalicijske hobotnice koja neumorno dela 365 dana u godini. Stvarno?'', napisao je Milanović na Facebooku.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković komentirao je prelaske bivših SDP-ovaca u Stranku rada i solidarnosti Milana Bandića. Na pitanje kako natjerati zastupnike da vrate mandat stranci s kojom su ga osvojili, odgovorio je: "Trebamo paziti koga stavljamo na listu".

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju