Premijer Andrej Plenković boravio je u Starom Gradu na Hvaru i komentirao aktualnosti.

Galerija


Premijer Andrej Plenković u četvrtak je u Sinju rekao da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je dala intervju za desničarski Hrvatski tjednik, intervju mogla dati i drugdje. No, i Plenković je nakon pobjede na parlamentarnim izborima tom istom mediju dao intervju. Na pitanje je li se ne što promijenilo u te tri godine da sada tako govori, odgovorio je protupitanjem ''Jeste li vi čitali moj intervju? Ima li nešto sporno?''

Vezani članci Krešimir Milanović (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Preminuo brat Zorana Milanovića, kampanja suspendirana do daljnjega Premijer na Europskom tjednu sporta (Foto: Filip Kos/PIXSELL) - 2 Premijer odmjerio snage s mladom suparnicom u obaranju ruke: ''Sport je prijateljstvo i uživanje, a ne nasilje''

"Predsjednica mora ići naprijed u kampanju uz podršku HDZ-a", završio je tu temu.

Osvrnuo se i na izjavu predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića, koji je svojim bivšim stranačkim kolegama i ministrima iz njegove Vlade Siniši Vargi i Milanki Opačić koji su se učlanili u Bandićevu stranku poručio da vrate mandat.

"Trebamo paziti koga stavljamo na liste'', rekao je Plenković i dodao da se to odnosi i na HDZ. Zaključio je da su mandati neotuđivi i neopozivi.

Na kraju je rekao da će sezona biti dobra jer smo u plusu u odnosu na lani i po dolascima i po noćenjima. ''Jako su dobri podaci i premašili smo očekivanja'', rekao je predsjednik Vlade.