Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Dosta lopovluka''

Milanović oštro odgovorio premijeru: ''Ubogi Plenković, politički štićenik svojih HDZ-ovih prethodnika, priča o javnom dugu''

Zoran Milanović (Screenshot: Instagram)
Zoran Milanović (Screenshot: Instagram)
Aktualno Galerija Zoran Milanović (Screenshot: Instagram) Zoran Milanović (Screenshot: Instagram) +0 Zoran Milanović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Premijeru Andreju Plenkoviću, nakon Miroslava Škore nije ostao dužan ni predsjednički kandidat Zoran Milanović.

Zoran Milanović, predsjednički kandidat SDP-a na Facebooku je napravio kratki osvrt na ekonomska postignuća Vlade kojoj je bio na čelu od 2011. do 2016. godine. Reakcija je to na premijerovu izjavu kako mu nije jasno da se netko poput Milanovića koji je zadužio zemlju za 71 milijardu kuna može kandidirati za predsjednika države.

''Ubogi Plenković, politički štićenik svojih HDZ-ovih prethodnika, priča o javnom dugu. Da se zna: u četiri godine HDZ-a od 2007.-2011., baš kada je štićenik Plenković instaliran u Hrvatski sabor, Hrvatska je zadužena za ukupno 102 milijarde kuna.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović (Foto: Dnevnik.hr) O izjavi koju je demantirala Milanović: "Drugi put neka predsjednica pazi s kime razgovara. To je netko pustio pa pokušao sanirati štetu"

Ne 70, nego 102 milijarde! Deficit proračuna je narastao na 25 milijardi kuna! 3,5 milijarde eura. Javni dug je bio prešao 65% BDP-a.

Moja hrvatska Vlada je u borbi za spas od pošasti zvane HDZ, preokrenula taj grozni trend, pokrenula ekonomski rast od cca 2,4% (toliki je i danas), smanjila (reformama i rastom povjerenja financijskog tržišta) kamatu na javni dug s golemih 7% na povijesno najnižih 3,2%, ostvarila prvi primarni suficit državnog proračuna (znam da gnjavim, ali ugrubo: saldo prije plaćanja kamata na državni dug).

Pročitajte i ovo Crobarometar: Koliko bi glasova na predsjedničkim izborima dobili kandidati (Dnevnik.hr) Istraživanje Crobarometar Ekskluzivno: Predsjednica i dalje vodi u utrci za Pantovčak, no odluka pada u drugom krugu i evo kakve joj birači daju šanse

Mediji i oporba najurili su skoro polovicu stabilne i vjerodostojne Vlade, a Plenković popuje. Dosta lopovluka i tiranije hranidbenog lanca jedne stranke! Složimo se!

P.S. Na mišljenje ima pravo svatko. Na činjenice nitko. HDZ-ova predsjednica mišljenja nema, a za činjenice ne mari. Zato o njoj i nemam što za reći'', napisao je Milanović na Facebooku.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene