Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zgrada na Črnomercu

Milanović o neuseljenom vojnom neboderu: "Dakle, najbolje da ga srušimo"

Slučaj vojne višekatnice na Črnomercu koja i dalje zjapi prazna komentirao je i predsjednik.

Boraveći u Osijeku predsjednik Zoran Milanović komentirao je neuseljenu vojnu višekatnicu u Zagrebu čiji su troškovi gradnje drastično porasli i na čijem se vrhu, između ostalog, kako je otkrio Dnevnik Nove TV, trebao graditi i jacuzzi od kojeg je ministar Mario Banožić naposljetku odustao.  

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

Bi li trebalo revidirati neke stvari iz ugovora, s obzirom da možda USKOK češlja slučaj?

"Ne znam. I ne vidim što USKOK tamo ima raditi. To je trebalo biti odavno zatvoreno. Mi previše čekamo neke stvari. Možda su neki ministri previše oprezni. Daj više podvuci crtu. Ako treba potpisati, ja ću ti potpisati. Ne mogu potpisati, ali koliko već čekamo da se uđe u tu zgradu", rekao je Milanović.

"USKOK? Ja vjerujem, da ako to radi USKOK, onda to rade protiv izvođača. Mislim da je Ministarstvo tu napravilo sve što je trebalo, osim što sada u strahu, ne znam od čega, se ne donosi odluka. Nadam se da će i brodovi koji se grade u splitskom brodogradilištu, a isto ima novih troškova. I ti novi troškovi uvijek postoje. Pitanje je samo jesu li 10 posto ili 40 posto. Ako su 40, netko je nekog kod sklapanja ugovora i preuzimanja obveza oštetio. Ili je netko varao na materijalu. Sad je i USKOK unutra. Dakle, najbolje da srušimo taj neboder", dodao je. 

Na pitanje je li ikad o tome razgovarao s ministrom obrane, s obzirom da ugovore nije potpisivao samo ministar Damir Krstičević, već je one o opremanju namještaja potpisivao sadašnji ministar. 

"To je okrugla zgrada, tako da i namještaj mora biti ručno rađen. Ne možete ka kupiti u IKEA-i. Ne vidim tu nikakvu odgovornost Banožića. Više bih mu, da sam premijer, rekao 'daj to više završi'. Skupi svjedoke. Treba donijeti odluku. Ministru dajem podršku, ali neka više to završi. Sad je USKOK u tome. Pa će doći Carla del Ponte, inkvizicija", zaključio je. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene