Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon raspuštanja Sabora

Milanović o parlamentarnim izborima: "Odlučio sam..."

Predsjednik Zoran Milanović rekao je da je odlučio kada će se održati parlamentarni izbori, ali to će objaviti sutra.

Predsjednik Zoran Milanović je stao pred novinare i odgovorio na pitanje kada će se održati parlamentarni izbori. 

"Odlučio sam kada će biti izbori, ali to je vojna tajna. To ću objaviti sutra, kad se vratim u Zagreb. Ovo su bile četiri godine beščašća i lopovluka. Zlo vrijeme, loše vrijeme, koje je završilo s nekoliko loših gesti", rekao je i spomenuo imenovanje Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika.

"Izražavao sam se o Ustavnom sudu na razne načine, ne bez argumenata, a jučer su valjda i oni shvatili da tako dalje ne može", nastavio je te podsjetio da su ustavni suci jučer bojkotirali prisegu Turudića u Saboru.

Pročitajte i ovo Ilustracija silovao i suprugu Godinama silovao vlastitu kćer, napravio joj i dijete: Žalio se na strogu presudu, sud donio odluku

Što se tiče predsjedničkih izbora, oni će biti u studenom ili prosincu.

"S tim računajte. Idemo raditi posao do kraja", napomenuo je.

Osvrnuo se i na izglasavanje lex AP u Saboru.

"To je neoriginalan naziv za zakon. Tako se zakoni nazivaju već godinama, a počelo je s lex Komadina. To je jedan pokušaj discipliniranja i sređivanja stanja tamo gdje postoji građanski neposluh i svijest da se neke stvari treba učiniti javnima", ustvrdio je.

Pročitajte i ovo Božo Petrov, Nikola Grmoja, Marin Miletić Bez konkurencije Vladajući se obrušili na Most: "Nude se lijevoj koaliciji, njihov je jedini program rušiti HDZ"

Premijer Andrej Plenković je, smatra, "protektor lopova".

"Plenkoviću je životna opasnost i protektor korupcije u Hrvatskoj. Možda to ne bih rekao prije sedam godina, ali sada to svako dijete kuži, svaka sredina", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene