Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazne zbog curenja podataka

Milanović o Plenkovićevoj ideji: "Prvog tko bude osuđen ja ću pomilovati"

Milanović, koji već tjednima nije komentirao goruće svjetske i domaće teme, danas nakon svečanosti u NSK-u dao je izjavu za medije.

Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

"Što da vam izmislim?" našalio se na prvo pitanje što sada čita, a onda dodao, da između ostalog čita knjigu "Judita Marka Marulića: transkripcija i prilagodba na suvremeni hrvatski jezik", koju je priredio Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Dodao je i ovo: "Dežulovićev Bili libar. Velemajstorski napisano. E, sad, tko ne voli Hajduk, neće voljeti ni Bili libar." 

"Prvog tko bude osuđen ja ću pomilovati", rekao je o najavljenom kažnjavanju zbog curenja podataka iz istraga. Poručio je zastupnicima da to shvate smrtno ozbiljno i dodao da je dobro da se otvorila tema jer se treba ukinuti tajnost. "Zašto je postupak tajan?" pitao je. 

"Da neke tete i stričeki u DORH-u imaju pravo to držati i onda povremeno to dati van kao što se radilo cijelo vrijeme. Onda dati Plenkoviću, a ne meni ili vama. Ovdje se radi o zamjeni teze. Teza mora biti da se mora pod hitno ukinuti tajnost", rekao je i dodao da Plenkoviću odgovara samo kad u medije to da druga strana.

"Državna odvjetnica laže u Saboru", rekao je o Zlati Hrvoj Šipek.

"Frajer bi proganjao... koga? Novinare? Hoće li ih staviti u španjolsku čizmu? Rastezati kao Matiju Gupca?" rekao je o Plenkoviću.

"Ja ionako ne mogu kupiti puno, uzet ću mjesto nekome tko bi želio kupiti, a i ne želim sudjelovati u ovom PR-u. Ali mislim da bi članovi Vlade trebali. Neobične su mi Olegove konzultacije sa suprugom", odgovorio je na pitanje planira li kupiti državne obveznice. Ali dodao je da je to siguran posao jer je veća kamata nego u bankama, koje žive kao da nema inflacije.

Komentirao je i Hrvate uhićene u Zambiji, rekao je da mu je žao ljudi, da je pokušao preko svojih kontakata, ali nije uspjelo. 

"Kad sam rasipan i volim krasti. Uz to da ti ovi kriminalci odbijaju dati minimum usluge koje trebaju, recimo automobile za osoblje. Mislim, mogu ljudi ići puzeći, pješice, mogu skakutati kao zekani, ali u principu neki rabljeni auto ljudima treba. Onda ministar i Plenković uzmu. Nešto vam sa sigurnošću reći, nitko nije primljen u Ured. Govorim o službenicima. Nitko nije zaposlen, nitko nije doveden. Sve što je došlo došlo je iz drugog dijela sustava. Povećava li to trošak? Ako imate ukupan trošak državne uprave i ako Pero Petrović dođe iz Ministarstva kulture..." govorio je o napisima da je povećao svoj tim na Pantovčaku i prešao Kolindu Grabar-Kitarović. 

"Preživjet će to hrvatska država. Ako može ove lopove, može i to", govorio je o većem broju savjetnika.

"S užasom to komentiram. Sa strahom. Od prvog dana. O tome sam govorio godinu dana, ali neću više", komentirao je stanje u svijetu.

Pročitajte i ovo Komemoracija za Ćiru Blaževića - 7 Nikad bliže Malo fali: Pogledajte susret premijera i predsjednika na komemoraciji za Ćiru

Pročitajte i ovo Zoran Milanović kmetovi i leno Milanović o aferi HDZ-ovaca: "To mi uzima dušu. Očito Europski sud priprema teren, pa to pušta u javnost"

"Ron de Santis jučer je rekao da Biden rasipa američki novac, da Rusija nije prijetnja na način na koji se prezentira. Stvar je opasna, nekontrolirana. Koji zaključak iz toga ja trebam izvući? Ovo je američki rat kao što je ruski. Dogovor i odluka na kraju će biti između njih. Rusi su jučer napustili START, Amerikanci su 2001. izašli iz ugovora koji se bavi ograničavanjem protubalističkih sredstava jer im je navodno prijetio Iran. To nije počelo prije godinu dana. I opet, nemam osobnih simpatija. Ja sam dijelio putovnice Putinovim disidentima", kazao je.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene