Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurnost u prometu

Želite malo prozračiti automobil? Policija bi vam mogla napisati kaznu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Većina vozača uglavnom je upoznata s osnovnim prometnim zakonima, kao što su pridržavanje propisane brzine, vezanje pojasa, zabrana vožnje pod utjecajem alkohola ili pak korištenje mobitela za vrijeme vožnje. No jeste li znali da vas policija može kazniti čak i za otvorene prozore?

Najčešće kazne koje policija ispisuje vozačima vezane su za brzinu, alkohol, pojas i mobitel. No Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisuje čak 310 različitih pravila prema kojima policija može postupati.

Za neka od njih malo tko zna, a mogla bi vas koštati. Među njima je i ostavljanje otvorenih prozora na automobilu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Frane Barbarić - 1 nova akcija USKOK ušao u HEP zbog afere s plinom: Preuzeli su dokumentaciju

Zakon kaže da vozač prije nego što napusti vozilo mora poduzeti sve mjere da spriječi da automobil sam krene s mjesta ili da ga druge osobe pokrenu. To uključuje gašenje motora, zaključavanje vozila, uzimanje ključa, ali i zatvaranje prozora.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 Ovo morate znati Kako pobjeći iz automobila koji tone: Važni koraci koji će vam spasiti život

Policija vam tako može napisati kaznu od 30 eura ako ste ostavili malo spuštene prozore da se automobil prozrači ili ne zagrije previše.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene