Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča nije završena

Zmajlovićev ugovor 'češljat' će i USKOK

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Javnom objavom ugovora Ministarstva zaštite okoliša o najmu u luksuznom neboderu - priča nije završena.

ORAH Mirele Holy ide dalje. Nakon kaznene prijave, ugovor i presudu u petak dostavljaju USKOK-u. I to zbog sumnje u nezakonitosti. Je li javni novac trošen kako je trebao biti ili nije i odgovara li Zmajlovićev ugovor uopće natječajnoj dokumentaciji - od petka će češljati i USKOK.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Slika nije dostupna Zmajlovićevi luksuzni uredi Inzistirali smo da nam ministarstvo omogući uvid u sporni ugovor - evo što su odgovorili

ORAH je već ranije podnio kaznenu prijavu u tom slučaju. A ovo sada bit će dopuna, zajedno s presudom visokog upravnog suda.

'Ja sad to zapravo više ne smijem komentirati s obzirom da je ORAH već podnio kaznenu prijavu i USKOK provodi u tom dijelu neke izvidne radnje, pa iz tog razloga ne možemo sad više komentirati niti ugovor koji je jučer objavljen, zato i kažem - to ide sad prema USKOK-u', rekla je Božana Zadro, potpredsjednica ORAH-a za Dnevnik Nove TV.

ORaH podnio kaznenu prijavu zbog preseljenja Ministarstva zaštite okoliša i prirode u Zagrebtower

Iz objavljenog ugovora vidi se kako je Ministarstvo unajmilo četiri kata nebodera. Sve zajedno gotovo 4 tisuće četvornih metara. S 49 parkirnih mjesta u podzemnoj garaži i jednim vanjskim. Najam ih s popustima stoji 8,33 eura po četvornom metru. Ili 32.487 eura. Za održavanje će morati izdvojiti još 15.868 eura.

Neven Voća, bivši ravnatelj Agencije za zaštitu okoliša, koji se u jeku afere učlanio u ORAH, Agenciju za zaštitu okoliša nije htio preseliti u neboder. 'Nas se tjeralo tada da se preselimo u Zagrebtower u prostore koji su višestruko skuplji i koji su na period samo od 5 godina. To je bio štetan ugovor za Agenciju i nisam htio potpisati takav štetan ugovor', rekao je Voća. Smiješnim sada smatra ministrove tvrdnje da će se preseljenjem uštedjeti.

'Trebalo bi sad zaista vidjeti uživo koliko u ministarstvu prostora ima, koliko vam je napisano u ugovoru i doći ćete sigurno do zaključka da tih prostora ima daleko više unajmljenih nego što je prezentirano javnosti', dodaje Voća.

Ministarstvo zaštite okoliša poručilo je kako su napravili ono što se od njih tražilo. Ali isto tako kako je ovaj ugovor na 26 stranica bio javno dostupan i ranije svima onima koji su ga zatražili. Ima li malverzacija u ugovoru ili ne - zadnju će reći, čini se, USKOK.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene