Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slično ropstvu

Useljavanje u stan s muškarcem bilo je početak pakla: Iz straha za svoj život pristala je na prostituciju, trpjela zlostavljanje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zagrebačka policija prijavila je 44-godišnjaka koji je prisiljavao 38-godišnjakinju na pružanje spolnih usluga za novac, iskoristivši pritom žrtvino psihosocijalno stanje, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka (PUZ).

Sumnja se da je 44-godišnjak, nakon što je u rujnu 2023. upoznao 38-godišnjakinju na području Borovja, iskoristio njezino psihosocijalno stanje, neimaštinu i nezaposlenost te je pozvao da dođe živjeti s njim u zajedničko kućanstvo na području Peščenice.

PUZ navodi da je 44-godišnjak potom ušao s 38-godišnjakinjom u intimnu vezu te je od listopada 2023. do ožujka ove godine preko oglasa pronalazio potencijalne korisnike spolnih usluga pa ih upućivao oštećenoj na adresu stanovanja, a na kojoj je prethodno dogovorio pružanje spolnih usluga uz novčanu naknadu.

Pročitajte i ovo Počeli su progovori o primirju u Gazi Pregovori ne uspijevaju Hamas iznio uvjet za razmjenu talaca: "Pokret je u protekla dva dana predstavio svoj stav"

Pritom je, ističe PUZ, prijetnjama, nasiljem i fizičkim zlostavljanjem, kao i zaključavanjem u kuću, prisiljavao 38-godišnjakinju na pružanje spolnih usluga uz  novčanu naknadu, a što je ona iz straha za svoj život i radila.

Na takav je način osumnjičeni nad oštećenom uspostavio odnos sličan ropstvu, naglašava PUZ.

U policiji navode da je 44-godišnjak krajem veljače, doznavši o mogućnosti da oštećena zatraži pomoć, nasrnuo na nju te joj razbio mobitel, a SIM karticu bacio. Uz to, sumnjiči se i za nastavak fizičkog zlostavljanja i verbalne prijetnje te je ona o svemu izvijestila policiju iskoristivši trenutak nepažnje osumnjičenog.

Pročitajte i ovo Sabor - 4 Desnica nije zabrinuta Brojne reakcije na koaliciju ljevice i centra: "Vidjeli smo koji su im dometi"

Nakon što je 38-godišnjakinja identificirana kao žrtva kaznenog djela trgovanja ljudima, policijski službenici upoznali su je s pravima te joj je ponuđena adekvatna zaštita, smještaj, psihološka i druga stručna pomoć i potpora kako od strane policije tako i od tijela, organizacija ili ustanova za pomoć žrtvama kaznenih djela.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće kao dopuna kaznene prijave dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene