Početak poljskih radova u Hrvatskoj završio je u crno dvije obitelji. Naime, u prevrtanju traktora u Istri poginula su petogodišnje djevojčica i njezina baka, a odlazak u polje bio je koban i za mladića u dolini Neretve.

Galerija


Vožnja šumskim putem u općini Barban kobno je završila za petogodišnju djevojčicu i njezinu baku.

Vezani članci Policija, ilustracija Prometna nesreća u Ivanovcu: Autom naletio na pješakinju, preminula u bolnici Skoro sudar Vozač pukom srećom izbjegao tragediju, djeca mu iz vedra neba istrčala pred auto

"Kada je traktor došao do uzbrdice iz za sada neutvrđenih razloga počeo se kretati unazad. Skrenuo je sa šumskog puta i prevrnuo se u lokvu. Prilikom prevrtanja putnice su s traktora pale u vodu", rekla je Suzana Sokač iz Policijske upraveistarske.

Vozač, djed preminule djevojčice, jedini je preživio nesreću i nije bio pod utjecajem alkohola. Traktor je u srijedu odvezen na daljnje vještačenje.

Do tragedije je došlo i u dolini Neretve, gdje je povratak s polja kobno završio i za 19-godišnjaka. Nakon što je izgubio kontrolu nad traktorom, prevrnuo se u kanal dubok tri i pol metra.

Prosječna starost registriranih traktora u Hrvatskoj je 30 godina. Stoga iz policije pozivaju građane da uvijek vode računa o tehničkoj ispravnosti i valjanosti registracije traktora i priključnih vozila.

"Policiji nije problem starost vozila, nego neredovitost odlaska na tehnički pregled. Apelira se da vozila budu tehnički ispravna, da budu registrirana i da vozilom upravlja osoba koja ima položenu kategoriju da može upravljati vozilom", rekao je tijekom javljanja uživo u Dnevnik Nove TV Dalibor Majsec, inspektor prometne policije.

Također je istaknuo neka od pravila koja bi se trebala poštovati prilikom vožnje traktorom.

"Putnici se ne smiju prevoziti na blatobranima, na metalnim stepenicama, na stražnjem dijelu traktora, na priključnim vozilima, nego bi se isključivo trebali voziti unutar prikolica tovarnog prostora", rekao je Majsec.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr