Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poštujte pravila

Tri smrti u jednom danu zbog prevrtanja traktora: Ovo ni u snu ne smijete činiti ako želite sačuvati živu glavu

Traktor na kojemu su stradale petogodišnjakinja i njezina baka (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Traktor na kojemu su stradale petogodišnjakinja i njezina baka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Traktor na kojemu su stradale petogodišnjakinja i njezina baka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Traktor na kojemu su stradale petogodišnjakinja i njezina baka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Traktor na kojemu su stradale petogodišnjakinja i njezina baka (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Traktor na kojemu su stradale petogodišnjakinja i njezina baka (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dalibor Majsec, inspektor prometne policije, i Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr) Dalibor Majsec, inspektor prometne policije, i Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Dalibor Majsec, inspektor prometne policije (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Početak poljskih radova u Hrvatskoj završio je u crno dvije obitelji. Naime, u prevrtanju traktora u Istri poginula su petogodišnje djevojčica i njezina baka, a odlazak u polje bio je koban i za mladića u dolini Neretve.

Vožnja šumskim putem u općini Barban kobno je završila za petogodišnju djevojčicu i njezinu baku.

Pročitajte i ovo Kamera za nadzor brzine - 1 Lakše s gasom U Hrvatskoj postavljene suvremene kamere: Kontroliraju brzinu, ali i druge učestale prekršaje koji su vodeći uzročnik nesreća Dan bez mobitela u prometu - 5 Dan bez mobitela u prometu Glavne ubojice na cestama: "Moram priznati i biti iskren da ja to nekada radim"

"Kada je traktor došao do uzbrdice iz za sada neutvrđenih razloga počeo se kretati unazad. Skrenuo je sa šumskog puta i prevrnuo se u lokvu. Prilikom prevrtanja putnice su s traktora pale u vodu", rekla je Suzana Sokač iz Policijske upraveistarske.

Vozač, djed preminule djevojčice, jedini je preživio nesreću i nije bio pod utjecajem alkohola. Traktor je u srijedu odvezen na daljnje vještačenje.

Do tragedije je došlo i u dolini Neretve, gdje je povratak s polja kobno završio i za 19-godišnjaka. Nakon što je izgubio kontrolu nad traktorom, prevrnuo se u kanal dubok tri i pol metra.

Prosječna starost registriranih traktora u Hrvatskoj je 30 godina. Stoga iz policije pozivaju građane da uvijek vode računa o tehničkoj ispravnosti i valjanosti registracije traktora i priključnih vozila.

"Policiji nije problem starost vozila, nego neredovitost odlaska na tehnički pregled. Apelira se da vozila budu tehnički ispravna, da budu registrirana i da vozilom upravlja osoba koja ima položenu kategoriju da može upravljati vozilom", rekao je tijekom javljanja uživo u Dnevnik Nove TV Dalibor Majsec, inspektor prometne policije.

Također je istaknuo neka od pravila koja bi se trebala poštovati prilikom vožnje traktorom.

"Putnici se ne smiju prevoziti na blatobranima, na metalnim stepenicama, na stražnjem dijelu traktora, na priključnim vozilima, nego bi se isključivo trebali voziti unutar prikolica tovarnog prostora", rekao je Majsec.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene