Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema saznanja o slučaju

Zlatko Komadina o Šegonu: Tko je kriv mora otići, a tko nije ne mora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po onome što sam čuo, pomiješani su obveza prijenosa vlasništva na odvjetnički ured i upravljanje tvrtkom, što obavlja direktor ili uprava, a u tom slučaju nije riječ o sukobu interesa, rekao je Komadina.

Primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina na današnjoj je konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje treba li pomoćnik ministra financija Branko Šegon dati ostavku zbog sukoba interesa, poručio 'tko je kriv mora otići, a tko nije ne mora'.

Pročitajte i ovo Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..." Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem"

Komadina je rekao da nema detaljnijih saznanja o tom slučaju. 'Po onome što sam čuo, pomiješani su obveza prijenosa vlasništva na odvjetnički ured i upravljanje tvrtkom, što obavlja direktor ili uprava, a u tom slučaju nije riječ o sukobu interesa', kazao je.

Bilo bi najbolje da se izbjegnu takve situacije, da dužnosnici nemaju privatne poslove koji se mogu dovoditi u vezu sa sukobom interesa, ali svi mi imamo prethodne živote pa ako je netko bio privatni poduzetnik, to se ne može tek tako gumicom izbrisati, istaknuo je Komadina.

Laburisti: Provodi se presija zbog tri kune, a paralelno milijuni idu u zastaru

Na pitanje hoće li se sastanak Kukuriku koalicije održati u Kastvu ovoga mjeseca, Komadina je kazao da će se vjerojatno održati u sjedištu Vlade u Zagrebu.

Osvrćući se na prijevremene izbore u općini Čavle pokraj Rijeke, kazao je kako je "bilo bjelodano jasno da vladajuća većina u Općinskom vijeću želi isprovocirati te izbore".

Općinsko vijeće nije željelo donijeti odluku o privremenom financiranju nakon što nije donijet općinski proračun u zakonskom roku. U tri mjeseca, koja bi imali tada na raspolaganju, dobili bi vrijeme za sve dogovore, kazao je Komadina.

Na prijevremenim izborima koji slijede u Čavlima će doći do sukoba ljevice i desnice, s obzirom na to da će s jedne strane biti SDP s partnerima, a s druge je najavljen nastup koalicije PGS-a i HDZ-a, rekao je Komadina.

FOTO Luksuzni hotel koji nije platio 90.000 kuna pristojbe za goste svog hotela

Ocijenio je da se dosadašnji načelnik općine Željko Lambaša (SDP) puno trudio i napravio, posebno na području prometa i komunalne infrastrukture.

Većinsku koaliciju u Općinskome vijeću činili su PGS, iz čijih je redova bio predsjednik Vijeća Marko Sobotinčić, te HDZ, Akcija mladih i Kristian Tomiša, izabran s vlastite nezavisne liste, no Akcija mladih je na zadnjoj sjednici izašla iz vladajuće koalicije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene