Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasnik Linićev zamjenik

FOTO Luksuzni hotel koji nije platio 90.000 kuna pristojbe za goste svog hotela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka pomoćnika ministra financija Branka Šegona posjeduje hotel u Vela Luci koji godinu dana nije platio pristojbu za goste turističkoj zajednici.

Na vidjelo izlaze novi detalji poslovanja tvrtke Branka Šegona, pomoćnika ministra financija, koju vode njegovi sinovi. Naime njihova tvrtka Facta Vera ima luksuzni hotel Korkyra u Vela Luci koji godinu dana Turističkoj zajednici nije platio 92.689 kuna pristojbe za goste, piše 24sata. A što je još zanimljivije, nakon ukidanja Državnog inspektorata Šegon je postao šef inspekciji koja kontrolira upravo naplatu boravišne pristojbe. Tvrtka, pišu 24sata - nije dobila nikakvu kaznu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VOX je prošao sve kontrole Koja je uloga Linića i Šegona u slučaju Sinovčić? Slika nije dostupna Nema kaznenog djela Šegon: DORH je potvrdio da smo Linić i ja bili u pravu

A kazna za one koji ne proslijede boravišnu pristojbu dva puta mjesečno je od između 5.000 i 25.000 kuna. I dodatnih i do 5.000 kuna za direktora, u ovom slučaju, Šegonove sinove Tonija i Ivu.

Prema dopisu koji posjeduje 24sata, sredinom prosinca tvrtka je dugovala 92.689 kuna - cjelokupni iznos za 2013.  'Sve je podmireno ove godine. Radi se o malo manje od 90.000 kuna jer su pogrešno zaračunali', rekao je Toni Šegon, direktor Facta Vere za 24sata. Nije htio komentirati zašto su nezakonito kasnili.

Podsjetimo, USKOK je izvijestio kako je tri puta slao požurnicu za porezni nadzor nad imovinom Branka Šegona, pomoćnika ministra financija. Porezna uprava nije dostavila odgovor zašto porezni nadzor pomoćnika ministra financija nije obavljen, a Branko Šegon još uvijek javnosti nije odgovorio na pitanja o poreznom nadzoru ni o povoljnom kreditu HBOR-a u iznosu od 32 milijuna kuna koji je dobila njegova tvrtka.

Ministar financija Slavko Linić izjavio je nedavno kako vjeruje da se njegov pomoćnik Branko Šegon pridržavao zakonske procedure i sve svoje poslove prenio na određena odvjetnička društva nakon što je postao državni dužnosnik.

Na pitanje očekuje li Šegonovu ostavku, Linić je rekao da je očekuje samo u slučaju ako Povjerenstvo otkrije propuste, no izrazio je uvjerenje da do toga neće doći i da se njegov pomoćnik pridržavao zakonske procedure. Iako je ministar rekao kako je Šegon, po njegovim informacijama, vlasništvo nad svojim tvrtkama prenio na odvjetnički ured, na stranicama sudskog registra vidljivo je da tvrtkama upravlja Šegonov sin.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene