Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Početak nastave, bez sumnje, opet je otvorio cijeli niz problema uz ceste kojima učenici idu prema školama. Na području Sinja, u mjestima Karakašica i Suhač ima oko 200 učenika. Oni prema svojim školama idu uz prometnu, državnu cestu, a na jednom dijelu od kilometra nema ni nogostupa.


Dosadilo im je strahovati i stiskati se uz rub državne ceste kojom neprestano tutnje teretna vozila od Splita prema Zagrebu. Stotinjak mještana sinjskih mjesta Suhača i Karakašice danas je šetnjom po asfaltu nakratko blokiralo promet za sigurnost svojih 200 učenika.

Vezani članci Klinac Tata smislio odličan način ispitivanja malog zločinca, pali li ova metoda i na vašim klincima? Mališani i štenci Roditelji iznenadili djecu štencima, preslatke reakcije uljepšat će vam dan

Pješke ići u školu ovim putem, rizično je i opasno. 'Djeca moraju ulaziti u žbunje da ih ne bi pokupilo. Ja kad idem na večernju misu molim se da se vratim čitava kući da me ne pokupi auto', kaže jedna mještanka.

ŽIVOT UZ 8 PROMETNIH TRAKA Buka je već desetljećima njihova svakodnevica, a od pomoći ni traga

Sinjsko područje samo je primjer. Škola je tek počela a u mnogim mjestima u Hrvatskoj djeca pješače do škole strahujući za svoju sigurnost. Lokalna zajednica mora misliti na njih i njihove živote

Za nogostup treba nekih 500 tisuća kuna, no Grad Sinj nikako da sakupi taj novac. ' Nisu nekakvi novci, naša djeca su ugrožena za nikakve novce. Zbog toga ćemo mi ić u Županiju, Hrvatske ceste', kaže Miro Bulj, vijećnik Grada Sinja.

Mještani upozoravaju da će i ubuduće ovakvim šetnjama i blokadom ceste upozoravati na problem svoje djece. Za sada je prevoženje djece jedino sigurno. U Gradu Sinju tek rješavaju imovinske probleme zemljišta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook