Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražili smo

ŽIVOT UZ 8 PROMETNIH TRAKA Buka je već desetljećima njihova svakodnevica, a od pomoći ni traga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Buka može ozbiljno narušiti zdravlje.

Život uz buku svakodnevica je stotina Zagrepčana čije su kuće i zgrade smještene uz najprometnije gradske ceste. Obećanja da će se problem riješiti stanovnici mnogih naselja slušaju desetljećima.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno" Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

Stanarima je jedina pomoć i utjeha ako imaju dobre prozore kako bi se zaštitili od buke. U zgradama buka često daleko premašuje dopuštene decibele. Propis nalaže da bi ih trebalo biti 55.

PRIPREMITE SE I NAOŠTRITE ŽIVCE - Evo gdje će se sve metropola ovog ljeta biti raskopana

'Karta buke je pokazatelj, gdje ljudi mogu pogledati na internetu u kojoj su zoni i onda jednostavno reći - 'mi nemožemo tu živjeti', sročio je to ovlašteni mjeritelj buke mr.sc. Zijad Lelić.

Buka može ozbiljno narušiti zdravlje, a kod nas još ne postoji plan kako će se tome stati na kraj. Priču i život građana danas popodne u bučnim dijelovima Zagreba pogledajte u prilogu!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene