Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uznemirujuća snimka

ZET-ova kontrolorka ispljuskala maloljetnika: Slijede sankcije, možda i otkaz

Ilustracija
Ilustracija Foto: Neja Markicevic/Cropix
Iz ZET-a su potvrdili da je njihova kontrolorka napala maloljetnog putnika. Otkrili su i da slijedi stegovni postupak protiv nje, potencijalno i otkaz.

U zagrebačkom tramvaju kontrolorka je fizički napala maloljetnika. Nakon verbalnog sukoba dala mu je pljusku. Putnik je video predočio i ZET-u, nakon čega su se ispričali i njemu i njegovim roditeljima.

Uznemirujuću snimku možete pogledati ovdje.

Glasnogovornik ZET-a za DNEVNIK.hr potvrdio je da će biti pokrenut stegovni postupak protiv kontrolorke te da bi ona mogla dobiti i otkaz.

Odgovor prenosimo u cijelosti:

"Potvrđujemo kako je u srijedu, 8. studenoga u tramvaju linije 5 došlo do incidenta, prilikom čega je kontrolorka ZET-a ošamarila putnika mlađe životne dobi. Oštro osuđujemo bilo kakvo odstupanje naših djelatnika od predviđenih profesionalnih i etičkih normi, a posebice ovakvo ponašanje prema putniku koje nema opravdanja neovisno o okolnostima.

Pročitajte i ovo Vukovar - 1 Uoči Kolone sjećanja Kako je omiljeni profesor tjelesnog i najmlađi gradonačelnik postao onaj koji stvara podjele? "Nekad se pitam postoje li dva Ivana Penave"

Putnik koji je napadnut jučer je došao u ZET, predočio je snimku događaja te su mu djelatnici uputili ispriku u ime tvrtke i naveli kako će poduzeti sve korake kako bi se sankcioniralo ponašanje djelatnice. ZET je također kontaktirao i njegove roditelje te ovim putem još jednom upućujemo ispriku zbog ovog nemilog događaja koji nas je neugodno iznenadio.

ZET je promptno pokrenuo stegovni postupak, koji može završiti i mjerom izvanrednog otkazivanja ugovora o radu jer je riječ o teškoj povredi radne obveze.

Pročitajte i ovo Provjereno: Obitelj Skokić nikada nije odustala od Krune - 2 svi su uz Krunu Priča puna nade iz doma za starije: "Vidim da me razumije, da reagira na mene i to mi onda jako puno znači"

Ističemo kako su djelatnici ZET-a sukladno pravilnicima, kao i načelima tvrtke, obvezni profesionalno i uljudno se ophoditi prema putnicima. ZET ima nultu stopu toleranciju prema bilo kakvom obliku nasilja, tim više što su i naši djelatnici često žrtve verbalnog ili fizičkog nasilja. Stoga, kao odgovoran poslodavac poduzet ćemo sve mjere kako bi se ovakvo ponašanje najoštrije sankcioniralo te kako bi se slične situacije ubuduće izbjegle."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene