Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON SVAĐE

Šef krim-policije otkrio detalje ubojstva žene kod Vukovara: "Nanio joj je više reznih rana, umotao je u pokrivače i bacio u septičku jamu"

Presica PU vukovarsko-srijemske (Foto: Dnevnik.hr)
Presica PU vukovarsko-srijemske (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Krešimir Hunjet (Foto: Dnevnik.hr) Krešimir Hunjet (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Presica PU vukovarsko-srijemske (Foto: Dnevnik.hr) Presica PU vukovarsko-srijemske (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Vlado Božić (Foto: Dnevnik.hr) Vlado Božić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Goran Lovrić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Policija je u 10:30 na izvanrednoj konferenciji otkrila detalje užasa u Petrovcima, gdje su u septičkoj jami pronašli žensko tijelo. Osumnjičenog supruga otkrio je SMS koji si je slao s njezina mobitela.

Vukovarsko-srijemska policija otkrila je detalje slučaja ženskog tijela koje su pronašli u septičkoj jami u Petrovcima blizu Vukovara. 

"Ovo je jedan od kompliciranijih slučajeva u zadnje vrijeme", rekao je Goran Lovrić, zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske policije.

Vlado Božić, načelnik PP Vukovar rekao je da je majka 29. srpnja prijavila nestanak. 

"Odmah po primitku započeli smo potragu, obavijestili smo policijske uprave u cijeloj državi. Počeli smo traganje za osobom. Učinili smo što smo mogli da je nađemo. Uložili smo velike napore. Potraga se sastojala od obavijesnih razgovora s prijateljima, poznanicima, sa svima s kojima je dolazila u konakt ", rekao je Božić i dodali da majka 30 dana nije uspjela s kćeri uspostaviti kontakt, ni preko poziva ni preko poruka.  

Bilo je dosta informacija koje su provjeravali. Od toga da je otišla raditi na more pa do toga da je viđena u mjestu blizu prebivališta. No sve se pokazalo netočnim. Pojedini ukućani, rekli su u policiji, govorili su da je otišla iz kuće zbog obiteljskih odnosa. Sumnjali su u te navode sve do 6. studenoga kada su pronašli tijelo

Septička jama bila je skrivena

Krešimir Hunjet, voditelj Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske, rekao je da su se žrtva i njezin suprug u sprnju kobnog dana prvo posvađali.

"Sklop indicija, činjenica i provjera svih tih okolnosti ukazivale su nam i potvrđivale najcrnje slutnje da se možda radi o kaznenom djelu na štetu oštećene", rekao je Hunjet i dadao da je korišteno i poligrafsko ispitivanje, a zatim i pretraga obiteljske kuće.  

"Septička jama u stražnjem dijelu kuće bila je osigurana kako se tijelo ne bi moglo pronaći. Tijelo je pronađeno, bilo je umotano u prekrivače. Samim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su se neutvrđenog dana u mjesecu srpnju muškarac i žena prvo verbalno, a zatim i fizički sukobili. Nakon sukoba osumnjičeni joj je nanio više reznih rana. Na mjestu je preminula. Mrtvo tijelo osumnjičeni je umotao u pokrivače i odmah je prebacio u septičku jamu. Osigurao je jamu da se ne pronađe", rekao je Hunjet. 

Policija je otkrila i kako je osumnjičeni cijelo vrijeme radio na tome da policiju navede na krivi trag. Muškarac si je navodno sam s njezina mobitela slao poruke. Policija mu nije povjerovala. 

"Kada smo doveli u situaciju supruga kao mogućeg osumnjičenika, provjeravali smo te SMS-ove i utvrdili smo da ih ona nije slala, već ih je slao netko u njezino ime. Pojačali smo intenzizet i došli do počinitelja", rekao je Vlado Božić.

Muškarac je ispitan policiji i priveden policijskom nadzorniku. Ispitivanje se nastavlja u Državnom odvjetništvu i pred sucem istrage. 

Policija je rekla i kako on nije bio prijavljen za obiteljsko nasilje.

"Imali smo samo događaj iz 2018. kad je bila prijavljena prijetnja oštećene prema osumnjičenom", rekao je Hunjet i dodao da su ženu tad ispitali i da joj je određena mjera zabrane približavanja u to vrijeme.

Policija kaže da je žena zadnji put viđena 5. srpnja. 

"Čudovište mi je ubilo dijete"

Tijelo je pronađeno u septičkoj jami obiteljske kuće u kojoj je žena živjela sa suprugom. Motivi ubojstva zasad nisu poznati, a suprug ubijene žene priveden je u okviru policijske istrage.

Majka ubijene progovorila je o odnosu između zeta i njezine kćeri.

"Čudovište je ubilo moje dijete i unesrećilo cijelu našu obitelj na čelu s četvero moje unučadi, mojih anđela. Kćer mi je dva puta ubo nožem i bacio u go*na! Dao je do znanja da je majka njegove djece smeće!" kaže za Jutarnji list majka ubijene žene.

Tvrdi da je zet sve smislio. Dok su oni tragali za pokojnicom, zet je policiji pokazivao poruke u kojima mu se navodno ona javljala. 

Jedna od susjeda za Jutarnji supruga ubijene žene opisuje kao ljubomornog i izuzetno strogog oca, zbog čega je troje starije djece i otišlo od kuće čim su odrasli.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene