Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pacijentica stabilno

'Sve sam vidjela, ali nisam očekivala da će me pogoditi krhotine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marija Klipa koja je jučer s teškim tjelesnim ozljedama zadobivenim od krhotina zrakoplova koji su se srušili kod Plaškog zbrinuta u Općoj bolnici u Ogulinu prevezena je u Klinički bolnički centar Zagreb (Rebro) te je pregledana.

Šef Službe za kirurgiju iz Ogulina dr. Igor Tripalo kazao je da je pacijentica osim teške ozljede ruke zadobila i ozljedu lijevog kuka i trbuha, ali s manjim stranim tijelima što je sve jučer kirurški zbrinuto, te lakšu ozljedu glave. Kazao je da se pacijentica premješta u drugu bolnicu na zahtjev njene kćeri. 'Pacijentica je danas stabilno i dobro se oporavlja', izjavio je dr. Tripalo.

Pročitajte i ovo Za vrijeme aeromitinga srušio se MiG-23 tijekom mitinga u SAD-u VIDEO MiG se srušio na parkiralište: Piloti za dlaku izvukli živu glavu Polaganje vijenaca na Mirogoju - 5 Jamac sigurnosti i snaga FOTO Na Dan Hrvatske vojske Banožić napao Milanovića: "Danas kad nema priliku - sve zna"

>> Vukelić: Nije se razmišljalo da NATO čuva naše nebo

>> VIDEO: Rekonstrukcija pada MIG-ova iznad Plaškog

Potrebne dodatne operacije

Klipa je danas pregledana u Kliničkome bolničkom centru Zagreb, gdje je utvrđeno da će morati proći dodatne operacije. 'Gospođa Klipa ima kompleksnu ozljedu nadlaktice i bit će potrebne dodatne operacije za očuvanje funkcije ekstremiteta', izvijestio je večeras za Hinu predstojnik Klinike za kirurgiju dr. Mate Majerović.

Marija Klipa nam je rekla da je vidjela pad dvaju MIG-ova ali nije očekivala da će ju pogoditi dijelovi zrakoplova jer je to bilo daleko te je napomenula da je svega bila svjesna. Kaže da ju danas još sve boli.

Ona je zadobila jučer prijelom lijeve nadlaktice te je tijekom operacije rasprsnuta kost djelomično rekonstruirana, čime je kako je jučer kazao kirurg Zlatko Grbačić, otklonjena potreba za amputacijom ruke.

Glasnogovornik Ministarstva obrane Goran Grošinić obavijestio je medije da ministar obrane Branko Vukelić otkazuje ranije najavljeni posjet pacijentici u ogulinskoj bolnici.

Vojska joj se ispričala i donijela vrećicu s majicom, kapom i promo materijalom hrvatskog ratnog zrakoplovstva u bolnicu. ‘Vidjet ćemo da li je takva isprika bila dovoljna’, rekla je kćer Vesna Tomić.(Hina/B.G.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene