Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jutro u Saboru

Tko liječi osobne frustracije, tko je podla kukavica, gdje je dno dna i što predstavlja udar na demokraciju?

Sabor - 5
Sabor - 5 Foto: DNEVNIK.HR
Zastupnik Željko Sačič (HS) prozvao je u srijedu predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da ga je na "najgrublji i najvulgarniji način“, protuustavno i protuzakonito, zavrijeme stanke, a ne u raspravi, na dva dana isključio iz parlamentarnog rada.

"To do sada nije viđeno, Jandroković je prvo proglasio stanku, krenuo prema izlazu, a kad smo kolega Beljak i ja glasno komentirali, vratio se i u pauzi me na dva dana izbacio s rasprave“, požalio se zastupnik Željko Sačić novinarima nakon izbacivanja iz sabornice.

Tvrdi da je predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao saborskoj straži da neće "pokrenuti“ sjednicu dok je on u dvorani, pa je onda izašao i odmah napisao prigovor Odboru za Ustav i Poslovnik da se žurno poništi ta "nezakonita, tiranska odluka“.

Ne može se predsjednik Sabora tako ponašati prema zastupnicima, naglasio je Sačić.

Beljak: Morao sam reagirati

Jandrokovićeve poteze žestoko je napao i Krešo Beljak (HSS), izvrijeđavši ga pritom.

"Mene je kukavički izbacio na tri-četiri, više ni ne znam, dana, a da se uopće nisam javio za riječ“, kazao je.

Objasnio je kako je dignuo povredu Poslovnika, jer je htio stati u Sačićevu obranu. "Htio sam upozoriti na ton kojim je ta podla kukavica od Jandrokovića razgovarao s generalom HV-a i jednim od najvećih heroja Domovinskog rata, Sačićem“, rekao je Beljak.

Kaže kako neće dopustiti da predsjednik Sabora "svoje osobne frustracije“ liječi na generalima i herojima Domovinskog rata. Gradonačelniku Sinja zabraniti su da govori jer to nije u temi, generala Sačića prekinuti u pola njegova izlaganja, morao sam reagirati, kazao je Beljak dodavši kako je saborska straža došla da ih iznesu van, ali da to nisu htjeli dopustiti pa su izašli sami.

Pročitajte i ovo Miro Bulj i Gordan Jandroković u Saboru Od jaja do stihova Jandroković recitirao, potaknuo ga Bulj, ali predsjedniku Sabora to nije bilo prvi put: Pogledajte retrospektivu njegovih izjava

Pročitajte i ovo Miro Bulj i Gordan Jandroković u Saboru Novo na repertoaru VIDEO Nadahnuti šef Sabora: Pogledajte kako Jandroković Bulju u Saboru odgovara stihovima poznate pjesme

Bulj: Udar na demokraciju

Ovo što rade Gordan Jandroković i HDZ je udar na demokraciju, ocijenio je Miro Bulj (Most), prozivajući ih da su u Sabor uveli verbalni delikt i zabranjuju govoriti neistomišljenicima.

"Ovo je dno dna demokracije", kazao je Bulj prozivajući predsjednike Sabora i Vlade, saborsku većinu i Milorada Pupovca (SDSS) da su uveli diktaturu, a danas žele uvesti i verbalni delikt kroz ubrzanu proceduru izmjena Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, čemu se oporba usprotivila. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene