Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo na repertoaru

VIDEO Nadahnuti šef Sabora: Pogledajte kako Jandroković Bulju u Saboru odgovara stihovima poznate pjesme

Zastupnik Miro Bulj (Most) ustvrdio je u četvrtak da je stanje u hrvatskom pravosuđu katastrofalno, a zadaća je zastupnika poslati poruku nade građanima, na što je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković citirao riječi pjesme Gibonnija "Vrime da se pomirim sa svitom".

Pravosuđe je u katastrofi, neujednačena je sudska praksa, sudi se psu Medi i baki koja prodaje luk, ali ne i velikim zvjerkama, veliko je nepovjerenje građana u pravosuđe i pravnu državu. Zbog toga imamo praznu Slavoniju, Dalmatinsku zagoru i Liku, nema ni sigurnosti kada se pale automobili sucima, rekao je Miro Bulj u raspravi o zakonu o mirnom rješavanju sporova.

"Umjesto nade i osjećaja pravednosti, ljudi se osjećaju izgubljeni u zarobljenom koruptivnom sustavu", kazao je.

Govori se o mirenju, a u Hrvatskom saboru, gdje bi se građanima trebala poslati poruka nade i vratiti povjerenje, stalno pljušte opomene i ograničeno je pravo govora, ustvrdio je Bulj.

Gordan Jandroković mu je čestitao na nadahnutom govoru i odbacio tvrdnju da se ikome uskraćuje pravo govora, te citirao pjesmu Gibonnija. "Ima ona pjesma: Već je vrime da se pomirim sa svitom, i tiho, k'o da zaronim na dah, u svemu sad mogu naći nešto lipo i reći - živote dobar ti dan", kazao je.

U pjesničkom tonu nastavio je Arsen Bauk (Klub SDP-a) koji je predložio da centar za mirenje ima središte u Zagorju pa da zastupnik Davor Dretar (DP) snimi album "Se bum vas miril".

Za sam zakon o mirenju Bauk je ocijenio da je pun paradoksa, primjerice decentralizacija se pokušava riješiti osnivanjem centra. Skeptičan je hoće li to pridonijeti povećanju broja rješavanja sporova mirenjem.

Pročitajte i ovo Anita Pocrnić Radošević Kolege se smješkali Je li Miletić ili Piletić? Neki iz HDZ-a još uvijek ne znaju kako im se preziva ministar

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Uoči superizborne godine Jandroković otkrio što će se mijenjati u izbornom zakonu: ''Bitno je da smo krenuli na vrijeme''

Ovo nije prvi put da Jandroković citira neke pjesme. Kad je bivša ministrica Gabrijela Žalac svojedobno rekla da joj netko podmeće afere, odgovorio je pjesmom: "Možda netko je sabotira i protiv nje lobira, možda je Vlada, možda su Srbi, možda masoni. "

"Nije valjda sve tako sivo?", odgovorio je šef Sabora Ivani Kekin, aludirajući na pjesmu Hladnog piva i njenog supruga Mile Kekina.

Dalija Orešković citirala je Konstraktu, prošlogodišnju predstavnicu Srbije na Eurosongu.

"Zastupnica mora biti zdrava", odgovorio je na njeno "i što ćemo sad?".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene