Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatično u Vukovaru

VIDEO Sabo raskopčao košulju i pokazao šavove: Nema nagodbe, nisam kriv!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (SDP) pozvao je jutros vijećnike Gradskog vijeća da prihvate njegov prijedlog proračuna i tako omoguće provedbu brojnih projekata u Vukovaru.

"Nema nikakve nagodbe, nisam kriv", poručio je na samom početku sjednice Željko Sabo, koji je optužen za pokušaj podmićivanja gradskih vijećnika, a mediji su javljali da je zatražio nagodbu s Uskokom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bivši gradonačelnik Vukovara Počelo suđenje, Sabo se ne smatra krivim Slika nije dostupna Nakon 4 odgode Scena jedan - peti put: Konačno održano pripremno ročište Željku Sabi

Vukovarsko Gradsko vijeće danas bi, među ostalim, trebalo raspravljati o prijedlogu gradskog proračuna za ovu godinu, čiji je rok za prihvaćanje 31. ožujka. Ako gradski vijećnici ne prihvate proračun, bit će raspisani prijevremeni izbori za Gradsko vijeća i gradonačelnika.

U emotivnom obraćanju prije usvajanja dnevnog reda, gradonačelnik Željko Sabo optužio je vijećnike HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević da mu ne vjeruju da je imao niz zdravstvenih teškoća u posljednje vrijeme te je čak u jednom trenutku raskopčao košulju i pokazao ožiljak od ugradnje pacemakera, a koji mu je ugrađen prošlog tjedna zbog problema sa srcem.

'Ako se želi nagoditi to je loša poruka i nečista radnja'

"Tražili ste proračun - predložio sam ga. Prihvaćenjem proračuna ostvarit ćemo sve projekte koje smo zacrtali, a neće u pitanje doći ni isplata plaća zaposlenicima gradskih tvrtki", kazao je Sabo dodavši da se "čovjeku ponekad događaju stvari koje ne planira".

"Prošli tjedan sam u Zagrebu ugradio pacemaker da bi sutradan otišao na sud kako bi izgovorio samo četiri riječi: 'Časni sude nisam kriv'", kazao je Sabo rekavši kako nema nikakve nagodbe te je zamolio vijećnike da ga puste da obavlja svoj gradonačelnički posao.

Podsjećamo, Uskok tereti Sabu da je s 50.000 kuna pokušao podmititi HDZ-ovu vijećnicu Mariju Budimir, kako bi prešla u redove SDP-a i osigurala mu većinu u Gradskom vijeću.

Na teret mu se stavlja i da je Radivoju Đuriću, također da se prikloni SDP-u, navodno nudio promaknuće njegove supruge na mjesto glavne sestre vukovarske bolnice, a sina na dužnost direktora Hrvatskog radija Vukovar.

Sabo je danas vijećnicima rekao i da je podnio ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora Borova.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u siječnju je novčano kaznilo Sabu zbog sukoba interesa. Prekršio je Zakon o sprječavanju sukoba interesa istovremenim obavljanjem dužnosti vukovarskog gradonačelnika i saborskog zastupnika uz obavljanje funkcije člana Nadzornog odbora Borova. Također, zakon je prekršio i članstvom u upravi trgovačkog društva Veki Va.

Nakon obraćanja gradonačelnik Željka Sabe zatražena je stanka prije usvajanja dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene