Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vukovarci su zabrinuti za vlastitu sigurnost, tvrdi gradonačelnik Željko Sabo, koji se i sam pribojava situacije na izborni dan u gradu na Dunavu.


Zbog dijeljenja letaka Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, kojima se pozivaju birači da se u drugom krugu izbora za gradonačelnika 'usprotive dvojezičnosti i drugim srbijanskim nedaćama', mnogi su Vukovarci zabrinuti za vlastitu sigurnost, tvrdi aktualni gradonačelnik Željko Sabo.

Vezani članci Branko Bačić Bačić o spornom odlasku bivše predsjednice u Ameriku: ''Ako imaju identične stavove ne vidim ništa suspektno'' Demografska slika Vukovara - 3 Iako Slavonija bilježi demografski potop, u Vukovaru se vide pomaci: "Povukli smo poticaje, što je bio velik vjetar u leđa"

'Nakon tog proglasa i letaka mnogi su građani zabrinuti za vlastitu sigurnost, traže od mene zaštitu. I sam sam dobio pismene prijetnje jednog sugrađana, kojeg sam prijavio policiji', rekao je vukovarski gradonačelnik Sabo.

>>SDSS: Letci Stožera za obranu Vukovara su protuustavni

Također je demantirao glasine, zbog kojih ga je kontaktirala i policija, da ga je netko napao bejzbol palicom, zbog druženja s predsjednikom SDSS-a Vojislavom Stanimirovićem.

Vukovarski gradonačelnik također tvrdi kako će HDZ organizirati dolazak brojnih raseljenih Vukovaraca na izborni dan. 'Pozivam Vukovarce koji žive u gradu da oni odluče, a ne oni koji u gradu ne žive', poručio je Sabo s konferencije za medije.

Iako se pribojava izbornog dana i mogućih incidenata, aktualni se vukovarski gradonačelnik Željko Sabo se nada kako će izborni dan u Vukovaru proći u miru.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook