Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Željko Kolar, koji će se za predsjednika SDP-a u drugom izbornom krugu 3. listopada natjecati s Peđom Grbinom, u srijedu je iz Rijeke poručio kako sukobi unutar stranke moraju prestati te se SDP mora okrenuti suradnji i okupljanju.


Kolar je na konferenciji za novinare predstavio svoj program te upozorio na to da se SDP predugo bavi sam sa sobom, pa više "nema vremena za čekanje".

Vezani članci Slika nije dostupna Poznati rezultati izbora, SDP će predsjednika dobiti 3. listopada: "Peđa Grbin i Željko Kolar idu u drugi krug" Slika nije dostupna Prebrojano 82 posto glasova: Grbin i Kolar u drugi krug, neki već otkrili koga će podržati

"Članice i članovi uputili su jasnu poruku da SDP treba resetirati sebe, a tek potom Hrvatsku jer nije sposoban resetirati zemlju ako ne može sebe", rekao je i nužnim ocijenio da stranka promovira socijaldemokratske vrijednosti.

Nije dovoljno samo kritizirati HDZ

"Nije dovoljno samo kritizirati HDZ, jer građani očekuju rješenja za probleme u kojima se nalaze oni i Hrvatska", naveo je Kolar. Istaknuo je da SDP mora voditi brigu o ljudima koji žive od svog rada jer ispada "da je to SDP zaboravio i prepustio ta pitanja drugim strankama".

Ustvrdio je da SDP bira predsjednika između sjajnog teoretičara, kako je nazvao Grbina, i sjajnog praktičara kakvim smatra sebe te poručuje da je stranci sada potreban praktičar s pobjedničkim mentalitetom jer je više puta pobjeđivao na izborima za gradonačelnika Krapine i župana.

Potrebno je, drži, koncentrirati se na lokalne izbore iduće godine kako bi SDP podigao svoj rejting. "Za pravedno društvo se treba boriti, a SDP ima snage okupljati sve s ljevice i lijevog centra kako bi ostvarili taj cilj", naveo je Kolar.

Optimistično u drugi krug izbora

Upitan na čemu temelji svoj optimizam da će postati predsjednik SDP-a, s obzirom na to da je Grbin u prvom krugu osvojio više od 40 posto glasova SDP-ovaca, a on 26 posto, odgovorio je kako za pobjedu u svakoj županijskoj organizaciji treba rasti po jedan postotni bod, što smatra ostvarivim.

"Ako ne pobijedim, čestitat ću Grbinu, učinit sve da ima miran mandat i da svi koji su glasali za mene daju podršku novom čelništvu stranke", zaključio je Kolar.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju