Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SLOBODNI GOVORI

Zekanović u Saboru opleo po Milanoviću i Benčić: "Znate li tko je na Tomislavcu prodavao petarde?"

Hrvoje Zekanović ''doveo'' Zorana Milanovića u Sabor - 1
Hrvoje Zekanović ''doveo'' Zorana Milanovića u Sabor - 1 Damjan Tadic/Cropix
Aktualno Galerija Hrvoje Zekanović ''doveo'' Zorana Milanovića u Sabor - 1 Hrvoje Zekanović ''doveo'' Zorana Milanovića u Sabor - 1 Foto: Damjan Tadic/Cropix +0 Hrvoje Zekanović Galerija 1/2 >>
Zastupnik Hrvatske demokršćanske stranke Hrvoje Zekanović izjavio je u srijedu da je protiv supredsjednice stranke Možemo! Sandra Benčić prije 22 godine podnesena prekršajna prijava zbog neovlaštene prodaje pirotehnike i vrijeđanja policijskih službenika.

"Ne tako davne 2001. protiv S. B. Policijska uprava zagrebačka podnijela je prekršajnu prijavu jer je na Trgu kralja Tomislava građanima nudila na prodaju pirotehnička sredstva prve kategorije, bez odobrenja nadležnih tijela, a prilikom postupanja policije vrijeđala ih je i omalovažavala pogrdnim riječima. Pogodite o kome se radi, bila je visokopozicionirana aktivistica u Centru za mirovne studije i dugo godina plaćena od Soroša, 18 godina je studirala pravo", rekao je Zekanović u slobodnom govoru u Hrvatskom saboru.

Premda je izrekao samo inicijale, zastupnik vladajuće većine aludirao je na zastupnicu stranke Možemo! Sandru Benčić. Detalji o navedenoj prekršajnoj prijavi mogu se naći na stranicama Ustavnog suda, tvrdi Zekanović.

Zekanović kaže kako postoje dvije Hrvatske, jedna koja radi i stvara te druga koja prodaje petarde. Također se dotaknuo i predsjednika države Zorana Milanovića, koji predstavlja ''Hrvatsku koja spava''.

''Hrvatska koja još spava je na Pantovčaku, ako se probudila, onda naš vrhovnik pravi udubljenja na svom kauču'', rekao je zastupnik HDS-a.

Stipo Mlinarić (Domovinski pokret) ocijenio je da je premijer Andrej Plenković osramotio Hrvatsku vojsku njezinim prisustvom na komemoraciji u Varivodama, u spomen na srpske civile ubijene nakon vojne operacije Oluja.

''Slanjem Hrvatske vojske u Varivode priznajete da je to pokojni predsjednik Tuđman osmislio, da je Hrvatska vojska izvršila zločin. Vi je šaljete da se tamo ponižava, momke čiji su očevi oslobađali to područje, šaljete zajedno s Anjom Šimpragom, čiji je otac abolirani krajiški vojnik'', rekao je Mlinarić.

Kazao je i da je premijer zbog koalicijskog partnera SDSS-a uništio proslavu Oluje u Kninu, gdje poslije 12 sati više nema nikoga.

Pavliček: Kritika jer je rasprava o opozivu Grliću Radmanu poslijepodne

Zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček kritizirao je predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića zbog rasprave o opozivu ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana koja je na rasporedu u 17 sati.

''Danas ćemo u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima raspravljati o opozivu ministra, kao što smo prošli tjedan u kasnim satima raspravljali o još jednoj važnoj temi, izvješću glavne državne odvjetnice. Ovakve demokracije ne bi se posramili ni Lukašenko, Putin ili Kim Jong-un", kazao je.

Jandroković mu je odgovorio da on nije uvijek odgovoran ako neke važne točke dnevnog reda počinju u večernjim satima, već dugačke rasprave koje traju između 10 i 12 sati, a vode se na inicijativu oporbe.

''Rasprava o izvješću državne odvjetnice došla je na raspored u 21 sat jer se taj dan raspravljalo o poslovniku na prijedlog zastupnice Mosta od pola 10 do 21. Nekad su točke trajale 4 do 6 sati, sada traju 10 do 12 sati", rekao je Jandroković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene