Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROBLEMI KOLEGA U SABORU

U Saboru frcale iskre između Zekanović i Selak Raspudić zbog umjetne inteligencije

Aktualno Galerija Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Umjetna inteligencija, ilustracija - 2 Umjetna inteligencija, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Rasprava u Saboru, ilustracija - 2 Rasprava u Saboru, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Rasprava u Saboru, ilustracija - 1 Rasprava u Saboru, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Umjetna inteligencija, ilustracija - 1 Galerija 1/7 >>
Saborski zastupnici u srijedu su se bavili i umjetnom inteligencijom. Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić izvijestio je o događanjima u Saboru.

Saborski su se zastupnici bavili i umjetnom inteligencijom: prvo je zastupnica u Klubu Mosta Marija Selak Raspudić predložila usvajanje Rezolucije o umjetnoj inteligenciji kojom bi Vlada svela koruptivne, antihumane i eksploatacijske potencijale umjetne inteligencije na minimum.

Odmah potom je Hrvoje Zekanović izvijestio da je prošli tjedan predložio osnivanje saborskog pododbora koji bi se bavio isključivo tom temom, pa je između Zekanovića i Selak Raspudić malo i zaiskrilo.

Na početku konferencije za novinare došlo je do manjeg incidenta jer je Zekanović nije htio započeti prije nego što dvoranu napusti Marija Selak Raspudić, koja je ostala u dvorani netom nakon što je završila s presicom na istu temu.

Zatražio je da izađe van, što je ona odbila, naglašavajući kako su konferencije javne, a i on nerijetko sluša tuđe presice. Zekanović je potom krenuo iz dvorane, ali se odmah vratio uz uvjet da mu zastupnica ne upada u riječ, što je ona ispoštovala.

"Zbog toga je hitno i ključno da se dokument raspravi u Saboru, da Sabor uhvati korak s današnjicom i osvrne se na sustave koji će predodrediti našu budućnost", izjavila je Selak Raspudić prethodno na konferenciji za novinare na tu temu. 



"Još uvijek na svijetu nije stvoren zakonodavni okvir za to, ali moje ključno mišljenje je da svatko u ovoj ključnoj temi mora dati svoj obol", izjavio je Zekanović na svojoj press konferenciji. 

Dan u Saboru pratio je reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić.

U sabornici danas nije bilo burnih rasprava.

"Da, a razlog je prilično jednostavan - saborski zastupnici nadoknađuju zaostatke. Tako je danas posljednja točka dnevnog reda bila rasprava o državnoj reviziji koja je provedena nad državnim proračunom, ali proračunom za 2021. godinu. Takve teme nisu pretjerano atraktivne zastupnicima, pa su onda i rasprave tihe i gotovo neprimjetne. I ne nedostaje ih, raspravlja se o izvješćima o radu brojnih državnih institucija za neke prijašnje godine, nerijetko i 2020. a pogotovo za 2021", kazao je.

Pročitajte i ovo Mobiteli, špijuni, žetončići... - 1 Optužio saborske kolege Zekanović o dopisivanju s glasnogovornikom HDZ-a: "To je kao da vam netko viri u spavaću sobu"

"Brojni zaostatci su nastali zbog pandemije covida, brojne točke nisu redovno dolazile na dnevni red jer je sabor radio u donekle smanjenom kapacitetu, No ima tu sigurno i političke domišljatosti jer ako se neke teme ne rasprave u trenutku kad su aktualne, vrlo brzro ih prekrije novi sloj događaja čime one stare gube na atraktivnosti i zanimljivosti", rekao je Krešić. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene