Hrvoje Zekanović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Hrvoje Zekanović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrastov Hrvoje Zekanović kako će biti mudriji


Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović nakon sastanka koalicijskih partnera s premijerom poručio je kako je Istanbulska konvencija za njega ključan dokument za rad Vlade.

Vezani članci Ruža Tomašić Potraga za masonima se nastavlja, a Ruža Tomašić poručuje: "Baš ću istražiti ima li masona i u EU parlamentu" Milorad Pupovac i Boris Milošević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Burno u Saboru: Zekanović žestoko izvrijeđao koaliciju i Pupovca, on ga nazvao Srboljubom!

"U politici postoje skretnice koje bitno određuju poziciju stranaka. Ovo je ta skretnica. Nakon Uskrsa čut ćete našu konačnu odluku. Ma zapravo se već mogu osjetiti u kojem smjeru stvari idu", kazao je Zekanović.

Na pitanje razmišlja li Hrast o izlasku iz koalicije, rekao je da se "neke odluke donose u pravo vrijeme"

"Rekao bih da nećemo to napraviti kad nas novinari pitaju, nego onda kad je to politički mudrije. Premijer je i dalje pred svojim stavovima, čvrsto. Nismo se složili. On se drži svoga, to je njegovo pravo. Mislim da nije u poziciji da išta zahtjeva od stranke HRAST, zato i nije zahtijevao ", poručio je Zekanović.

Upitan hoće li zbog ratifikacije Istanbulske uskratiti potporu Martini Dalić, Zekanović je poručio kako će Dalić biti "ključna točka".

"Mi ćemo glasovati protiv Istanbulske, a ako ona prođe, odnosno kad vidimo kako će se rasplesti stvari bit ćemo mudriji. Ima još puno koraka prije Dalić. Znatiželjan sam kako će proći prosvjed u subotu. Kako će nakon toga reagirati Plenković", kazao je Zekanović za N1 televiziju