Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavio racionalizaciju

Zdravstveni proračun veći za 170 milijuna kuna, Kujundžić: "To nije dovoljno"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravstveni proračun za iduću godinu povećan je za 170 milijuna kuna, od čega 10 milijuna kuna odlazi za izgradnju nove bolnice u Rijeci.

Ukupna količina sredstava za zdravstvo nije dostatna za zadržavanje postojeće razine zdravstvene zaštite, pa će se morati tražiti dugoročna rješenja i provesti racionalizacija unutar sustava, izjavio je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKON AFERA DORH, USKOK i policija u dvjema zagrebačkim bolnicama, istražuju poteze bivšeg ministra Kujundžića Gabrijela Žalac Nisu u fokusu javnosti Iz Vlade otišli zbog nekretnina, pokretnina... Što rade istražitelji u slučaju bivših ministara?

"Zadovoljan sam s obzirom na financijsku i gospodarsku situaciju. To je oporavak i ovdje se prati oporavak, međutim to je nedovoljno za zadržati ovu razinu zdravstvene zaštite. To je problem s kojim se, to sam više puta rekao, moraju suočiti i Vlada i ministarstvo i hrvatski narod", izjavio je Kujundžić prigodom proslave 89. obljetnice Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar".

Komentirao je i za subotu najavljeni prosvjed mladih liječnika specijalizanata, specijalista i stažista pod nazivom "Zadržimo liječnike u Hrvatskoj" pred Ministarstvom zdravstva rekavši kako oni imaju pravo na prosvjed.

"Mladi liječnici imaju pravo prosvjedovati i izraziti svoje nezadovoljstvo, a vjerujem da će, kada razmijenimo argumente, razumjeti da je novi Pravilnik o specijalizacijama, koji je pripremljen i na konzultacijama, najprimjereniji za ovaj trenutak, imajući u vidu interese pacijenata, mladih liječnika te bolnica i županija koje su zadužene za skrb o pacijentima", kazao je Kujundžić.

Obraćajući se djelatnicima Škole narodnog zdravlja "Andrija štampar", ministar zdravstva poručio je kako je ona "biser" hrvatskog školstva i medicine te čestitao sadašnjim i bivšim djelatnicima 89. obljetnicu Škole, koja je dio zagrebačkog Medicinskog fakulteta.

V. d. ravnateljica Mirjana Kujundžić Tiljak podsjetila je kako je škola osnovana davne 1926. godine kao Higijenski zavod i Škola narodnog zdravlja, a danas broji pet katedri na kojima se obrazuju studenti medicine i provodi specijalističko usavršavanje liječnika.

Dodala je kako je cilj škole u idućem razdoblju vratiti školi visoku razinu kvalitete i prepoznatljivosti, kao i značajnu ulogu u globalnoj brizi za zdravlje, aktivnije uključivanje u EU projekte, te suradnja s međunarodnim organizacijama. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene