Ministar financija Zdravko Marić rekao je u četvrtak prije sjednice Vlade da nije u potpunosti upoznat sa slučajem djelatnika Kamenskog, kojima su isplaćene bitno manje otpremnine i zaostale plaće od onog što su očekivali, no dodao je da se dio te priče odnosi i na doprinose za mirovinsko osiguranje.


Na pitanje novinara kako komentira činjenicu da su djelatnici Kamenskog u srijedu dobili 60 posto manje otpremnine od onoga što su očekivali, Marić je kazao da je sa slučajem upoznat iz medija i da mu nisu poznati svi detalji.

Vezani članci Porez, Ilustracija (Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL) Reakcije na novu poreznu reformu: Mladi i demografi kažu da to nije dovoljno, a poslodavci da zapošljavaju po kompetencijama, a ne dobi Zdravko Marić (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Zdravko Marić nakon vala kritika pokušao obraniti poreznu reformu: Namjera ovog zakona je spriječiti uočene zloporabe

"Jedino što mogu reći vezano za onaj dio što se tiče Porezne uprave, znam da je tu bilo nekoliko apela da se država odrekne svojih potraživanja. Međutim, također smo jasno komunicirali, uz najbolju vjeru i najbolju namjeru, i sigurno da ćemo biti maksimalno konstruktivni, ali tu se radi i o onome dijelu koji se ne tiče samo Ministarstva financija, već doprinosa za mirovinsko osiguranje", naveo je Marić.

Naglasio je i da to neće biti nikakva utjeha radnicima Kamenskog, ali i kako to nije jedini neriješeni predmet u državi. "Teško mi je reći u dvije rečenice kako riješiti tu situaciju. To je predmet koji dugo traje, vidjet ćemo što možemo napraviti", zaključio je.

Nakon 7 godina čekanja dobili mali dio onoga što im se duguje

Mediji su u srijedu izvijestili da su bivše radnice i radnici Kamenskog, nakon sedam godina čekanja, dobili samo mali dio onoga što im se duguje za zaostale plaće.

Jedna od bivših radnica Kamenskog Biserka Hrbud za Novu TV kazala je da je na ime zaostalih plaća prvo trebala dobiti 60.000 kuna, da bi to spalo na 9.100 kuna, a na kraju je dobila svega 3.200 kuna. Zanima je gdje je završio, odnosno tko je uzeo ostatak novca i koliki je porez uzela država.

Od stečajnog upravitelja Kamenskog tražila je da svakom bivšem zaposleniku u pisanom obliku pošalje ispis na koji se način radio obračun. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju