Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što je s restrukturiranjem?

Marić o krizi u Uljaniku: ''Do kraja tjedna bismo trebali imati rješenje, ali za sad ga još nema..."

Zdravko Marić (Dnevnik.hr)
Zdravko Marić (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Zdravko Marić (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ministar financija Zdravko Marić prilikom dolaska na sjednicu užeg kabineta Vlade prokomentirao je situaciju u Uljaniku.

Ministar financija Zdravko Marić podsjetio je da što se tiče davanja državnih potpora to nije u ingerenciji pojedinačne zemlje članice nego se o njima odlučuje na razini Europske unije u skladu s poznatim pravilima i regulacijama.

Pročitajte i ovo Ministar financija Zdravko Marić i Barbara Štrbac (Foto: Dnevnik.hr) SKUP HDZ-a U SLAVONSKOM BRODU Ministar Zdravko Marić za Dnevnik Nove TV o tome trebamo li se bojati nove krize, ali i hoće li ostati član ove Vlade Video-zid Mislava Bage o načinama na koji se mogao iskoristiti novac uložen u spašavanje Uljanika (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Analiza Mislava Bage Istražili smo: Koliko će nas koštati spašavanje Uljanika i što se sve s tim novcem moglo napraviti

''Što se tiče dugoročnog rješenja za Uljanik, dugo je rađeno na planu restrukturiranja . Plan restrukturiranja smo dobili i obvezni smo ga komunicirati s Europskom komisijom'', rekao je Marić i dodao da djelatnosti brodogradnje treba dodatno razgovarati.

Kaže da Vlada radi intezivno na pitanju Uljanika te da bi do kraja tjedna trebali imati rješenje, ali za sada rješenja još nema.

''Teško mi je komunicirati je li Europskoj komisiji to prihvatljivo. Regulative i pravila se poznaju. Što se tiče državne potpore vezana je za EU, a ne za zemlju članicu. To je vezano za temu Uljanika i neku drugu temu. Moj zadatak je očuvanje interesa poreznih obveznika, onoga što zajedno privređujemo i zaštita tih interesa'', istaknuo je Marić.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene