Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O ostanku do kraja mandata šuti

Marić o Adrisu: "Ja sam, koliko znam, i dalje ministar financija u Vladi RH i do daljnjega sam to"

Ministar financija Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar financija Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ministar financija Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U središnjici HDZ-a održan je sastanak predsjedništva stranke i Nacionalnog vijeća. U međuvremenu u javnosti se pojavila informacija kako ministar financija Zdravko Marić navodno iduće godine odlazi iz Vlade i prelazi u upravu Adris grupe. On to ošto demantira.

Novinarka Nove TV, Ivana Brkić Tomljenović javila se sa skupštine HDZ-a. Nakon nekoliko sati ignoriranja medija, ministar Marić pojavio se te rekao da je predan svom poslu i da trenutno radi na predstavljaju proračuna koji će se za nekoliko dana braniti u Saboru. Demantirao je sve navode da pregovara s Adris Grupom

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

"Zaista ne znam tko je plasirao tu informaciju. Ja sam, koliko znam i dalje ministar financija u Vladi RH i do daljnjega sam to. Ono na što sam fokusiran, u četvrtak je rasprava u hrvatskom Saboru o poreznim zakonima, u ponedjeljak je rebalans proračuna, a tjedan nakon toga proračun. Nikakve razgovore ni pregovore s bilo kime ne vodim, radim svoj posao kao ministar financija i to je jedino što mogu reći", rekao je Marić. 

Na pitanje hoće li do kraja mandata ostati u Vladi nije imao odgovora. 

Prema riječima Lovre Kuščevića, Zdravko Marić tvrdi da je tvrdnja da će dati ostavku na ministarsko mjesto dezinformacija te medijski spin. 

Glavna tema - Marakeški sporazum 

Premijer Plenković okupio je Predsjedništvo stranke i Nacionalno vijeće, a glavna tema sastanka bio je Marakeški sporazum koji je posvađao Banske dvore i Pantovčak. 

"Ovdje imamo već viđeni scenarijm, a to je da određene političke strukture pokušavaju zastrašiti hrvatsku javnost i destabilizirati političku scenu. Time ne mislim na Predsjednicu, mislim na one koji su najglasniji", rekao je Lovro Kuščević te nadodao kako su te strukture vezane uz Zlatka Hasanbegovića i Brunu Esih. 

Marakeški sporazum je točku po točku bio prezentiran članovima Predsjedništva i Nacionalnog vijeća te nitko nije imao primjedbe na sami sadržaj tog neobvezujućeg dokumenta koji regulira legalne migracije. 

"Mene iznenadi svatko tko mijenja svoj stav od danas do sutra, a naročito mi se čini da netko na takvoj dužnosti ne bi trebao mijenjati mišljenje tako često, međutim ne vidim nikakav sukob", komentirao je Kuščević relaciju između Vlade i Predsjednice koja je u posljednje vrijeme bila zaoštrena zbog neslaganja po pitanju Marakeškog sporazuma. 

"Premijer je rekao da će Marakeški sporazum uskoro u Vladu, a onda u Sabor gdje će biti mjesta i prilika da raspravimo o svemu. Ja sam više puta kazao da smo mi političari izabrani da probleme rješvamo dogovorom i razgovorom te da se preko medija ne bi trebalo bi raspravljati ni prepirati. To nije ni mjesto ni vrijeme ni način", komentirao je spor oko Marakeškog sporazuma Milijan Brkić 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene