U središnjici HDZ-a održan je sastanak predsjedništva stranke i Nacionalnog vijeća. U međuvremenu u javnosti se pojavila informacija kako ministar financija Zdravko Marić navodno iduće godine odlazi iz Vlade i prelazi u upravu Adris grupe. On to ošto demantira.

Galerija


Novinarka Nove TV, Ivana Brkić Tomljenović javila se sa skupštine HDZ-a. Nakon nekoliko sati ignoriranja medija, ministar Marić pojavio se te rekao da je predan svom poslu i da trenutno radi na predstavljaju proračuna koji će se za nekoliko dana braniti u Saboru. Demantirao je sve navode da pregovara s Adris Grupom

Vezani članci Milijan Brkić Brkić uzvratio Plenkoviću: "Možda je zaboravio, bio sam protiv koalicija i s HNS-om i Mostom" Vlada premijera Andreja Plenkovića Što će danas reći Plenković? Smijeni li premijer Kujundžića, bit će to 14. ministar koji je napustio ovu Vladu

"Zaista ne znam tko je plasirao tu informaciju. Ja sam, koliko znam i dalje ministar financija u Vladi RH i do daljnjega sam to. Ono na što sam fokusiran, u četvrtak je rasprava u hrvatskom Saboru o poreznim zakonima, u ponedjeljak je rebalans proračuna, a tjedan nakon toga proračun. Nikakve razgovore ni pregovore s bilo kime ne vodim, radim svoj posao kao ministar financija i to je jedino što mogu reći", rekao je Marić. 

Na pitanje hoće li do kraja mandata ostati u Vladi nije imao odgovora. 

Prema riječima Lovre Kuščevića, Zdravko Marić tvrdi da je tvrdnja da će dati ostavku na ministarsko mjesto dezinformacija te medijski spin. 

Glavna tema - Marakeški sporazum 

Premijer Plenković okupio je Predsjedništvo stranke i Nacionalno vijeće, a glavna tema sastanka bio je Marakeški sporazum koji je posvađao Banske dvore i Pantovčak. 

"Ovdje imamo već viđeni scenarijm, a to je da određene političke strukture pokušavaju zastrašiti hrvatsku javnost i destabilizirati političku scenu. Time ne mislim na Predsjednicu, mislim na one koji su najglasniji", rekao je Lovro Kuščević te nadodao kako su te strukture vezane uz Zlatka Hasanbegovića i Brunu Esih. 

Marakeški sporazum je točku po točku bio prezentiran članovima Predsjedništva i Nacionalnog vijeća te nitko nije imao primjedbe na sami sadržaj tog neobvezujućeg dokumenta koji regulira legalne migracije. 

"Mene iznenadi svatko tko mijenja svoj stav od danas do sutra, a naročito mi se čini da netko na takvoj dužnosti ne bi trebao mijenjati mišljenje tako često, međutim ne vidim nikakav sukob", komentirao je Kuščević relaciju između Vlade i Predsjednice koja je u posljednje vrijeme bila zaoštrena zbog neslaganja po pitanju Marakeškog sporazuma. 

"Premijer je rekao da će Marakeški sporazum uskoro u Vladu, a onda u Sabor gdje će biti mjesta i prilika da raspravimo o svemu. Ja sam više puta kazao da smo mi političari izabrani da probleme rješvamo dogovorom i razgovorom te da se preko medija ne bi trebalo bi raspravljati ni prepirati. To nije ni mjesto ni vrijeme ni način", komentirao je spor oko Marakeškog sporazuma Milijan Brkić 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr