Zdravko Mamić
Zdravko Mamić Foto: STR-2222/PIXSELL

Zdravko Mamić već je rekao da neće služiti kaznu zatvora u Hrvatskoj. Osuđen je na šest i pol godina.


Zdravko Mamić osuđen je na šest i pol godina zatvora. Iz BiH poručio je da neće u hrvatski zatvor.

Vezani članci Ivan Malenica, Đuro Sessa Izmjenjuju pisma: Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa odgovorio Malenici o slučaju braće Mamić Zoran Mamić Zoran Mamić mora se javiti u zatvor 10. svibnja, ako se ne pojavi, raspisuje se tjeralica. Na potezu i Ministarstvo pravosuđa

Mamićeva obrana tijekom dana je Županijskom sudu u Osijeku podnijela molbu za pokretanjem procedure i provedbe postupka za ustupanje kazne zatvora BiH, piše N1.

U molbi se pozivaju na Sporazum između Hrvatske i BiH te na državljanstvo, prebivalište i Mamićevu želju da tamo služi kaznu. Od suda su zatražili da molbu proslijedi Ministarstvu pravosuđa.

Županijski sud u Osijeku pozvao je Mamića da se javi 30. travnja sucu izvršenja koji bi trebao odrediti datum javljanja u zatvor.

On se tada neće pojaviti, kao ni njegov brat Zoran Mamić kojemu je sutkinja izvršenja Županijskog suda u Zagrebu odredila 10. svibnja kao datum kad se mora javiti u Remetinec. Obrana je najavila žalbu, no ako rješenje postane pravomoćno, za Zoranom Mamićem će biti raspisana tjeralica.