Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon velikih kiša

FOTO Zbrajaju se štete nakon poplave u dolini Kupe: "Nastojimo iznaći način financiranja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štete nakon poplave u dolini Kupe u Gorskom kotaru još se zbrajaju, a Primorsko-goranska županija će pomoći, posebice gradovima i općinama kojima bude potrebna financijska potpora za oštećene lokalne ceste, rekao je u ponedjeljak zamjenik župana Petar Mamula.

Mamula je na redovnoj konferenciji za novinare u županijskoj upravi rekao da je bujična poplava, odnosno bujični val nakon gornjeg toka Kupe prošao nizvodno, čineći probleme u Karlovcu, Sisku i Petrinji, a da se u Gorskom kotaru zbrajaju štete na objektima i nerazvrstanim cestama.

U nastavku je istaknuo da će županija lokalnim jedinicama, ponajprije u Gorskom kotaru, pomoći i sa subvencioniranjem javnog prijevoza, s 2,5 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Poplave u Karlovačkoj županiji - 1 DONOSI DNEVNK NOVE TV Dramatično u karlovačkim naseljima, mještani krive Hrvatske vode za poplave: "Ne znam što dalje"

Pročitajte i ovo Štete u NP Risnjak - 2 Posljedice na NP-u Risnjak Ekskluzivne snimke štete u Nacionalnom parku Risnjak: "Ribe završile na livadi, mrtvi rakovi..."

Pojasnio je da županije, nakon zakonskih izmjena, nastoje iznaći način financiranja te usluge te da su se sada, dok još nisu raspisani natječaji za odabir pružatelja usluga, javile poteškoće, ponajprije u Gorskom kotaru gdje prijevoznici ne ostvaruju dovoljno prihoda od prijevoza.

Predsjednik Županijske skupštine Marko Boras Mandić najavio je potom 12. sjednicu Županijske skupštine, koja će biti održana 22. rujna u Ravnoj Gori, prvi put na području Gorskog kotara.

Na sjednici će biti predstavljene aktivnosti Županije s ciljem poticanja razvoja Gorskog kotara te informacije o Master planu turističkog razvoja Gorskog kotara.

Vijećnici će razmatrati Program rada Savjeta mladih za 2023. te Prijedlog odluke o imenovanju županijskog Stručnog povjerenstva za koncesije na pomorskom dobru i druge teme.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene