Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše za konkurentnost

Zbog skuplje struje povećanje računa u industriji moglo bi se mjeriti u milijunima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Računi za struju, koji bi od iduće godine trebali biti znatno veći zbog povećanja naknade za obnovljive izvore energije, neće pogoditi samo građane nego i industriju.

Prosječno kućanstvo na godišnjoj razini moglo bi plaćati 400-tinjak kuna više, dok bi se u industriji, povećanje računa moglo mjeriti u milijunima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbor bira novog direktora Davor Majetić nakon 10 godina odlazi s čela HUP-a: ''Vrijeme je za nove karijerne iskorake'' Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca ''Hvala na 3250 kuna, ali...'' Glavni direktor HUP-a o Vladinim mjerama za spas gospodarstva: ''Očekivali smo čuti neki novi set mjera''

Iz HEP-a, najvećeg distributera, ističu kako je još na snazi uredba prema kojoj naknada iznosi 3 i pol lipe po kilovat satu. Kada će doći do izmjena ne zna se, jer za sada još nije pokrenut službeni postupak izmjene propisa koji regulira iznos te naknade.

"Svako poskupljenje utiče loše na konkurentnost tvrtki, u ovom slučaju to bi mogli biti računi do 20 posto veći, to će utjecat na gubitak profita, dobiti, a to opet znači gubitak mogućnosti za investiranje, gubitak novih radnih mjesta. To će utjecati na firme koje su energetski intenzivne i kojima je to značaj dio troška", kazao je Davor Majetić, predsjednik HUP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene