Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stare informacije

Zbog Sanadera, Mesića i bin Ladena stižu novi udžbenici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Sanader premijer, Stjepan Mesić predsjednik, Osama bin Laden u bijegu. Dijelovi su to udžbenika iz povijesti za osmi razred osnovne škole, četvrti razred gimnazija i drugi razred strukovnih škola, po kojem uče naši učenici.

Od početka nove školske godine, u osnovne i srednje škole ući će novi, izmijenjeni udžbenici, i to godinu dana prije istjecanja četverogodišnjeg roka na koji su odobreni. Agencija za odgoj i obrazovanje će na temelju stručne prosudbe odrediti koje su izmjene i dopune nužne.

>>
Hoće li udžbenici i knjige poskupjeti zbog PDV-a?

Pročitajte i ovo Centar Klik u Puli - 2 Pula kao primjer KLIK za uspjeh: Otvorena moderna škola za učenike, ali i odrasle - ''Fantastično, jako mi se sviđa!" Škola - 4 Ima rješenja Ravnatelji sve kreativniji, tu su i stipendije, ali nitko ne želi predavati te predmete: "To ima posljedice na znanje i vještine učenika"

'Sve ono što će autori smatrati da treba promijeniti, a ukoliko određenih faktografija u nekim udžbenicima nije bilo, nema potrebe da se one sada unose. Vezano je za noviju hrvatsku povijest jer sustavniji, cjelovitiji pristup promjenama treba doći u sklopu sveobuhvatnih promjena, a u to u ovom kratkom roku nije moguće', kazao je Vinko Filipović iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene