Obavijesti Video Pretražite Navigacija
raspisana potraga

Srpski teritorijalci i policajci kazneno prijavljeni zbog ratnih zločina: Fizički zlostavljali i prijetili nesrpskom stanovništvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je kazneno prijavila 12 nekadašnjih pripadnika tzv. Teritorijalne obrane Karanac i "Sekretarijata unutrašnjih poslova Beli Manastir" i to zbog ratnog zločina.

Zbog ratnog zločina na štetu 46 nesrpskih mještana baranjskog mjesta Karanac, u vrijeme okupacije, policija je u petak kazneno prijavila 12 nekadašnjih pripadnika tzv. Teritorijalne obrane Karanac i "Sekretarijata unutrašnjih poslova Beli Manastir".

Osječko-baranjska policija je izvijestila da je u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom i Sigurnosno-obavještajnom agencijom provela kriminalističko istraživanje kojim je utvrdila da je 12 osumnjičenih od kolovoza do kraja prosinca 1991. "fizički zlostavljalo, privodilo i prijetilo nesrpskom stanovništvu Karanca".

Pročitajte i ovo Ilustracija OTKRIĆE U ŠVICARSKOJ Bijela kava, ali ne s mlijekom? U tvornici omiljenog napitka pronađeno više od pola tone kokaina

Pročitajte i ovo Bijeg iz zatvora POMNO RAZRAĐEN PLAN VIDEO Policajka pomogla ubojici u bijegu, sada je otkriveno i kako: Snimke kamera potvrdile sumnje

Istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni 24. studenoga 1991. organizirali fizičko zlostavljanje, zastrašivanje i progon više mještana Karanca kako bi u njihove domove uselili osobe srpske nacionalnosti, uglavnom s područja zapadne Slavonije.

Osobu koja je kazneno prijavljena zbog zapovjedne odgovornosti se tereti da kao stvarni zapovjednik nije spriječio počinitelje u činjenju kaznenih djela niti je sankcionirao njihova zlostavljanja nesrpskog stanovništva Karanca, kažu u policiji.

Od 12 prijavljenih, dvojica se zbog drugih slučajeva već nalaze u osječkom zatvoru, dok su za ostalima raspisane potrage s obzirom da se ne nalaze na području Hrvatske.

Policija ističe da je nedjelima obuhvaćenima kaznenom prijavom protiv osumnjičenih oštećeno 46 mještana Karanca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene