Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Legalizacija - prilika za vojsku nezaposlenih građevinskih inženjera i tehničara. Kako više od 700 tisuća pristiglih zahtjeva mora biti riješeno u roku od dvije godine, županije i gradovi angažirat će dodatne snage. Nove ljude platit će novcem od legalizacije.


Od poda do stropa - zahtjevi za legalizaciju - njih ukupno 45 tisuća. Osječki je ured zatrpan. 'Kad bi sad htio u 2 godine riješiti, pod pretpostavkom da se rješava ovim načinom kako se sad rješava, znači trebao bi negdje preko 100 ljudi', kaže ranko Radunović iz Odjela za prostorno uređenje Osječko-baranjske županije.

Vezani članci Slika nije dostupna POSLODAVCI VAPE ZA RADNICIMA Zabrinjava 281.598 nezaposlenih koji sjede kod kuće Slika nije dostupna 'Nema teorije da stariji čovjek pronađe posao'

Satnija nezaposlenih spremno čeka poziv za legalizaciju. Među njima su i takozvani 'Mrsićevi volonteri'. Grad Osijek u svom će uredu za početak angažirati četvoricu. 'Druga mjera je iz vlastitih resursa koje imamo, privremeni premještaj iz pojedinih odjela u odjel za prostorno uređenje', kaže zamjenik osječkog gradonačelnika Denis Ambruš.

>> Ministarstvo graditeljstva angažirat će studente i umirovljenike?!

Ministrica je zadala rok. Gradovima i županijama prepustila je način na koji će angažirati dodatne snage. Nove ljude platit će novcem od legalizacije.

Ministrica je izračunala da jedna osoba može u godini dana riješiti 400 zahtjeva. To znači da je potrebno angažirati 1933 osobe da bi se u roku od dvije godine riješili svi zahtjevi. Hoće li te osobe biti pripravnici, honorarci, radnici na određeno prepušteno je lokalnoj samoupravi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju