Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužna priča predivnog psa

Zen je uginuo "zbog malo bolesne zabave", petarde su mu presudile: Dan ranije tražio je novi dom

Zen
Zen Foto: Facebook/Udruga S-PAS by Gloria Malin
Pa Zen je uginuo zbog petardi tijekom proslave Nove godine. Dan ranije je na Facebooku udruge S-PAS objavljeno da traži novi dom nakon teškog života.

Udruga S-PAS na svojoj Facebook stranici jutros izvijestila o slučaju psa Zena koji je bio pod njihovom skrbi. Uginuo je zbog zastoja srca uzrokovanog petardama tijekom slavlja Nove godine.

Zen Zen (Foto: Facebook/Udruga S-PAS by Gloria Malin)

Njihovu tužnu objavu prenosimo u cijelosti.

"Ne mogu vjerovati da je ovo prvi post koji stavljamo u novoj godini.
Tko god da je jesi tvoje gruvanje, pucanje, bolesno bacanje petardi satima prije i poslije ponoći odnijele su jedan život.

Počelo je s drhtanjem i kočenjem, trešnjom pa završilo zastojem srca kod veterinara. Hvala osječkim veterinarima što su ga pokušali vratiti u život. Slomljeni smo, zbog je*ene pucnjave, zbog malo bolesne zabave, smrtno ste oduzeli jedan život. Za koji znamo.

Tko zna koliko je vani uginulo samo u strahu. Jučer smo ga oglasili, toliko tužan život, tekst sam pisala drhteći s knedlom u grlu, a danas vam pišem da ga nema. Kakvi smo ljudi postali?", stoji u objavi koja je u nekoliko sati skupila više od tisuću reakcija.

Pročitajte i ovo Filip Rubić NE PIROTEHNICI! Liječnik otkrio u kakvom je stanju dječak koji je stradao od petarde te kazao što je bio najveći problem

"Da mu povodac nije granica osvojio bi svijet"

"Složit ćemo se da je u životu najgore imati pa nemati! Još je gore kada je život taj, kojega imaš pa nemaš. Imaš dom i svoje ljude, jedan dolazak u udrugu sve je promijenio.

Zen je imao obitelj, a sada se našao u situaciji da je bez ikoga svog.
Ima šačicu nas volontera koji ćemo učiniti sve da mu to promjenimo.
Da mu ograda i povodac nisu granica osvojio bi cijeli svijet. Da mu nađemo ljude koji nikada, ni u kojoj situaciji neće od njega. Naučio je na život u kući uz pse i mačke.

Kao i svaki ovčar vezan je uz svoje ljude i obitelj, nije ostajao sam doma no polako se i na tu situaciju navikava. Aktivan je i potrebno mu je istrčavanje, igra s interaktivnim igračkama i pažnja čovjeka. Mješanac je u tipu hrvatskog ovčara i samojeda. Star je oko 4 godine, kastriran, cijepljen i čipiran", bila je objava za Zena dan prije ove tragedije.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene