Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SIGURNOST HRANE

Još jedno povlačenje proizvoda s polica: Ako ste kupili ovo voće, bilo bi dobro da ga se čim prije riješite

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni inspektorat RH izvijestio je da se povlači s tržišta crveni grejpfruit, sorta RIORED, podrijetlom iz Turske, zbog utvrđenog pesticida klorpirifos-metila, a koji u maloprodaju stavlja trgovina Lonia.

Proizvod Crveni grejpfruit, koji se povlači, je trgovačkog imena Fruits Adam, LOT 22022.

Proizvod nije u skladu s EU Uredbom o maksimalnim razinama ostataka pesticida u hrani.

Izvoznik proizvoda je MDA TARIM URUNLERI NAKLIYAT AMBALAJ ITHALAT IHRACAT SANAY VE TICARET LIMITED SIRKETI, Turska, a uvoznik slovenska tvrtka GEAPRODUCT d.o.o.

U veleprodaji proizvod na domaće tržište stavlja tvrtka NATURAL PARK iz Popovače, a u maloprodaju Lonia trgovina iz Kutine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POVLAČENJE PROIZVODA Sve na jednome mjestu: Pogledajte koji su sve proizvodi u zadnje vrijeme povučeni s polica trgovina
Pročitajte i ovo Proizvodi povučeni s tržišta - 2 VELIKE ŠTETE Povlačenja proizvoda s polica sve su češća, je li građanima ugroženo zdravlje? "Vrijednost koja je dozvoljena u hrani 100 je puta niža od one koja bi mogla imati štetan utjecaj"

Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod, priopćila je Hrvatska agencija za hranu i poljoprivredu. (HAPIH).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene