Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Barišić protiv Šukera

Zbog obračuna HDZ-ovaca Velika Gorica bez rebalansa proračuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ov gradonačelnik Dražen Barišić optužio je šefa gradske organizacije te stranke Ivana Šukera da je vijećnicima naredio glasanje protiv njegova prijedloga rebalansa proračuna.

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić (HDZ) danas je izrazio nezadovoljstvo što na jučerašnjoj sjednici velikogoričkog Gradskog vijeća nije izglasan rebalans proračuna jer ga, kako tvrdi, po naputku Ivana Šukera nisu prihvatili vijećnici HDZ-a, iako rebalans omogućuje uravnotežene financije i anulira manjak iz prethodnih godina.

Pročitajte i ovo Ekološki incident u Velikoj Gorici - 1 prekršajne prijave Ekološki incident! Gorivo izlijevali u sustav odvodnje, ali uvjeravaju da zagađenja nije bilo: "Osjetili smo miris" U prometnoj nesreći u Velikoj Gorici smrtno stradao motociklist - 3 teška nesreća FOTO Stravični prizori s mjesta pogibije motociklista: Automobil završio na krovu

>> Hrvatski gradovi protiv poskupljenja struje!

"Zbog egoizma i klijentelizma nije usvojen rebalans proračuna koji omogućuje uravnotežene financije i funkcioniranje Velike Gorice koja danas na svom računu ima 26 milijuna kuna, a ne može ih trošiti u korist građana koji taj proračun i pune", kazao je danas velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić na konferenciji za novinare, napominjući da je u ovogodišnjem proračunu ostvaren višak prihoda u odnosu na plan.

Barišić navodi kako su "zbog Šukerovog političkog obračuna" vijećnici uskratili građanima javnu rasvjetu u pojedinim mjestima, isplatu pomoći socijalno ugroženim obiteljima, priključenje na komunalnu infrastrukturu braniteljima, opskrbu energentima u školama i vrtićima te društvenim domovima". Ipak, napominje da će Grad drugim modelom pronaći način da osigura funkcioniranje škola i vrtića.

Zamjerio je i Vesni Fabijančić Križanić, SDP-ovoj kandidatkinji za gradonačelnicu Velike Gorice, što se pobunila protiv njegova prijedloga da Nagradu Grada Velike Gorice dobije Alojz Milatović, čovjek koji 30 godina predano i svakodnevno čisti velikogoričke ulice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene