Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog kontracepcijskih tableta Yasmin dobila trombozu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesetdvogodišnja Riječanka ovoga je ljeta završila u bolnici zbog krvnog ugruška na preponi. Osim što joj je život bio u opasnosti, umalo je ostala i bez noge. Liječnici su odmah posumnjali na antibebi - pilule Yasmin.

Riječanki Valentini Panović ovogodišnje će ljetovanje na Ižu dugo ostati u pamćenju. Naime nekoliko dana po dolasku primijetila je promjene na tijelu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neki za, neki protiv Stiže muška verzija antibebi pilule Slika nije dostupna Yasmin: Da sada je bilo 14 prijava neželjenih nuspojava

'Primjetila sam da mi je noga dobila neku drugu boju, da je poplavila i da se povećala, vidjela se razlika između nje i druge noge. Odmah su moji reagirali, odvezli su me u Zadar gdje sam završila u bolnici', rekla je Valentina Panović.

Nakon liječničke obrade i mnogobrojnih pregleda, liječnici su posumnjali na antibebi - pilule.

>> Slučaj Yasmin: Slovenka jedva preživjela plućnu emboliju

>> Yasmin: Da sada je bilo 14 prijava neželjenih nuspojava

>> Djevojka umrla od antibebi-pilula 'Yasmin'

'Čim sam došla pitali su me da li pijem kakve tablete, ja sam rekla Yasmin i pretpostavljalo se odmah da je tromboza, te da je taj ugrušak nastao upravo od pilula', dodaje Valentina Panović.

Nakon dva tjedna provedena u bolnici Valentina je puštena na kućnu njegu. Sada je dobro, iako još uvijek pije tablete protiv zgrušavanja krvi.

Iako je Yasmin pila nakon liječničkih pregleda i u konzultaciji s ginekologom Valentini su lijekovi prisjeli. Sada će i za najobičniji lijek za glavobolju dobro pročitati uputstva i navedene nuspojave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene