Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zbog bolesti

Odgođeno suđenje Ivi Sanaderu za aferu INA-MOL: Ne zna se kad će svjedočiti Ježić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog bolesti članice sudskoga vijeća odgođeno je suđenje Ivi Sanaderu u aferi INA-MOL.

Odgođena je današnja rasprava na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu. Neće se održati ni rasprava u ponedjeljak 2. prosinca. Novo je ročište zakazano za 4. prosinca, a tada bi trebao svjedočiti Zoltan Aldott.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavak suđenja za INA-MOL Svjedočio Robert Ježić: Plaćali su se troškovi dečka Sanaderove kćeri u New Yorku, to je koštalo 250.000 eura Ivo Sanader (Foto: Dnevnik.hr) ježić opet svjedočio Iz Remetinca na sud: Sanader stigao na suđenje u slučaju Ina - MOL

Obrana se usprotivila mogućnosti da Robert Ježić bude ispitan izvanraspravno. ''Radi se o važnom svjedoku, pa je neophodno da vijeće bude u punom sastavu'', objasnili su. Ježić je na poziv odvjetnice u Zagreb stigao prije tri dana, a u nedjelju odlazi jer prima injekcije i ima kontrole krvi. On je izjavio da se mora konzultirati s liječnikom kada opet može doći u Zagreb i svjedočiti.

Ponovljeno suđenje Sanaderu i Hernadiju počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu 23. listopada 2018. godine, a Sanader je tada odbacio sve optužbe, kao i na prvom suđenju na kojem Hernadi još nije bio optužen.

Osim za primanje 10 milijuna eura mita, kako bi Mađarima prepustio upravljačka prava u INA-i, bivši premijer optužen je da je s Hernadijem dogovorio izdvajanje nerentabilnog dijela plinskog poslovanja iz INA-e. Optužnicom je predloženo i da Sanader, ako ga se osudi i presuda postane pravomoćnom, državi vrati 10 milijuna eura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene