Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jednoglasna odluka

U petak završava bijeli štrajk sudaca: "Suci će odgovorno pristupati tome da se što prije nadoknade zastoji koji su nastali zbog mjera"

Aktualno Galerija Ivana Bilušić, udruga Hrvatskih sudaca Ivana Bilušić, udruga Hrvatskih sudaca Foto: DNEVNIK.hr Prekida se bijeli štrajk sudaca Prekida se bijeli štrajk sudaca Foto: DNEVNIK.hr Prekida se bijeli štrajk sudaca Prekida se bijeli štrajk sudaca Foto: DNEVNIK.hr +0 Josipa Krajinović, reporterka Nove TV Galerija 1/4 >>
Bijeli štrajk sudaca završava u petak. U četvrtak su se suci i državni odvjetnici sastali s ministrom pravosuđa Ivanom Malenicom.

Sve prati reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović koja je istražila što im je ministar obećao i zašto prekidaju štrajk.

"Od ponedjeljka bi se trebali vratiti normalnom funkcioniranju. Večeras je jednoglasno odlučeno da završavaju mjere upozorenja. Naš cilj je bio upozoriti javnost na probleme s kojima se susrećemo i prvenstveno da naša plaća 25 godina ne prati gospodarska kretanja", kazala je glasnogovornica Ivana Bilušić te dodala kako je "bijeli štrajk" bio mjera upozorenja - "upozoriti i upoznati, mislim da smo to postigli". 

"Razgovor se nastavlja sljedeći tjedan u smjeru što će predstavljati zakon o plaćama državnih službenika", dodala je Bilušić te istaknula kako je njihov cilj i dalje isti. "Želimo da se donese novi cjloviti zakon koji će obuhvatiti sve što smo dogovorili prošle godine", kazala je te dodala kako smatraju da će se donijeti novi zakon - "kad se rasprave intenzivno sva ta pitanja s ministrstvom".

Pročitajte i ovo američka veleposlanica u Hrvatskoj - 4 Važne teme Nova američka veleposlanica razgovarala s predsjednikom Sabora: Cilj je jačanje suradnje, a dotaknuli su se i gorućih problema

"Suci će odgovorno pristupati tome da se što prije nadokande zastoji koji su nastali zbog mjera", ustvrdila je Bilušić. 

"Zahvaljujemo se građanima na razumjevanju i podršci, sve ove mjere su usmjerene prema boljem pravosuđu", zaključila je glasnogovornica Ivana Bilušić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene