Obavijesti Video Pretražite Navigacija
incident kod tijata

Gotova istraga: Napadači na Maju Sever završili iza rešetaka, kazneno prijavljeni zbog prijetnji

Policija je završila istraživanje nad 44-godišnjakom i 56-godišnjim slovenskim državljaninom koji su prijetili novinarki Maji Sever i sutkinji Sandri Artuković. Obojica su u pritvoru u PU šibensko-kninskoj, a protiv njih je podignuta i kaznena prijava zbog prijetnji.

Policija je u srijedu objavila kako je istragom "utvrđeno kako su osumnjičeni 1. kolovoza ispred otoka Tijat, s namjerom onemogućavanja 51-godišnjakinje u obavljanju njene profesije za vrijeme dok se nalazila u plovilu s 56-godišnjakinjom, u više navrata drugim plovilom nasrtali na plovilo oštećenih i prijetili im što je kod njih izazvalo strah i bojazan za osobnu sigurnost. Prilikom prijetnji oštećenoj 51-godišnjakinji je istrgnut i mobilni telefon iz ruke koji joj je kasnije vraćen".

Nakon ekskluzivne objave priče o uzurpaciji obale i bespravnoj gradnji na Tijatu u Dnevniku Nove TV, novinarka Maja Sever htjela je snimiti kako restoran kojem je Državni inspektorat zabranio rad svejedno radi. Bila je u društvu sutkinje Sandre Artuković kad su ih napala dvojica muškaraca.

Pročitajte i ovo Maja Sever NAKON INCIDENTA NA TIJATU Policija privela napadače na Maju Sever, provodi se istraga

Sever je za Dnevnik Nove TV opisala što se dogodilo: "Došla sam s prijateljicom koja je rekla da ide sa mnom. Vidjele smo da je tamo policija i vjerojatno netko iz inspektorata. Sa sredine uvale sam okinula fotografiju.

Na to su meni nepoznati muškarci počeli vikati s kopna, sjeli u gumenjak i došli do nas, vikali 'briši slike', ušli u barku i uzeli mobitel. Ja sam rekla da brišu slike, samo da mi vrate mobitel.

Pročitajte i ovo Maja Sever Priču prvi objavio Dnevnik Nove TV Maja Sever slikala uzurpaciju obale na otočiću Tijatu, napala je dvojica muškaraca: "Počeli su vikati s kopna, sjeli u gumenjak i došli do nas"

Onda su oni otišli do policije, ali sam i ja otišla do policije, koja je rekla da smijem fotografirati jer je javna površina. Ja sam dala sve podatke i samo rekla 'dajte mi mobitel i pustite da odem doma' jer je ovo sve zajedno stvarno neugodno".

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene