Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gužva u zaraznoj bolnici

Zavirite u središte pandemije svinjske gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbjegavajte mjesta na kojima se okuplja mnogo ljudi, pogotovo ako primjetite da imaju problema s respiratornim sustavom – to je jedan od glavnih naputaka u prevenciji zaraze pandemijskom gripom.

Bolnica za Infektivne bolesti 'Fran Mihaljević' posljednje je mjesto na svijetu na kojem je ovaj naputak primjenjiv. Od prvih slučajeva svinjske gripe u Hrvatskoj, pa preko naglog širenja proteklih tjedana, u toj bolnici vlada izvanredno stanje. U protekla tri tjedna kroz bolnicu je prošlo 5 do 6 tisuća ljudi od kojih je 95 posto imalo neku vrstu gripe.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila"

Nadzornica liječničke službe u zagrebačkoj Bolnici za infektivne bolesti, dr. Adriana Vince objašnjava kako je bolnica prepuna pacijenata oboljelih od gripe.

'Tijekom 24 sata, bilo je 160 pregleda i bilo je 37 prijema u bolnicu. To su uglavnom pacijenti zbog gripe plus upala pluća', koja se pokazala najčešćom komplikacijom uzrokovanom pandemijskom gripom koja vlada.

Večeras u magazinu Provjereno koji je na programu Nove TV u 21 sat vodimo vas u središte pandemije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene