Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok na odlagalištu

Iz Remetinca bacili sef na otpad, ispostavilo se da je pun - oružja: "Sefovi ne služe da se u njima drži sir i špek"

Policija
Policija Foto: Niksa Stipanicev/Cropix
Na otpisu glomaznog otpada zatvorski službenici u Remetincu neznajući su bacili sef pun oružja.

Zatvorski službenici prije desetak dana su u otpisu glomaznog otpada odlučili baciti sef koji nitko nije mogao otvoriti jer nisu imali ključ. Pravi šok je uslijedio na odlagalištu i reciklaži otpada kada su radnici otkrili da sef nije prazan nego da je pun oružja.

Pročitajte i ovo Filip Zoričić, gradonačelnik Pule Kroza vlasti Burno u Puli: Nekadašnji gradonačelnikovi koalicijski partneri poručuju - "Pokazao je koliko je nesposoban voditi grad"

Jelenko Krešo, glasnogovornik Sindikata pravosudne policije u razgovoru za RTL je otkrio da su prije preše iz sefa koji je stigao iz Remetinca počeli ispadati pištolji.

"Bili smo sastanku s Ministarstvom pravosuđa i v.d. ravnateljem zatvorskog sustava koji nam je objasnio kako sve to istražuju, ali da se nije ništa dramatično dogodilo", rekao je Krešo.

"Mogu reći da bih se nasmijao na cijelu situaciju. Nije mi jasno da se baci sef bez da se provjeri njegov sadržaj jer sefovi nisu da bi se u njima držao gablec, sir i špek. U sefu se drži oružje, određene stvari kao zlatnina. Nekad su u tim sefovima bila plaće kad su se davale na ruke. I sef nema rok trajanje kao salama", dodao je Krešo.

Pročitajte i ovo Kesteni - 3 Kao cijeli ručak Vrtoglava cijena za mjericu plodova koje zovu kraljevima jeseni! "Vjerojatno su pozlaćeni, nemam što drugo za reći"

"Mi se nadamo da neće kolega na rampi biti kriv, jer vidimo iz povijesti da se pravosudna policija promptno vodi na stegovni sud. Tko radi taj i griješi i mora snositi posljedice. Tko je bacio sef, a da nije pogledao njegov sadržaj. Na koncu, ljudi su tamo mogli stradati", objasnio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene