Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodaja velikih tvrtki

VEĆ SU IH IMALI ŠEST Zašto Vlada važne odluke donosi preko telefona?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladi oporba nije samo SDP-ova koalicija, već i stranke koje čine vladajuću većinu.

Danas je Vlada održala treću telefonsku sjednicu u pet dana. Zašto se važna odluka poput prodaje velikih državnih tvrtki donosi telefonom, kada znamo da je za sutra sazvana redovita sjednica Vlade?

Pročitajte i ovo Nova Vlada - 3 Sedam potpredsjednika Ovako će izgledati treća Plenkovićeva Vlada Ivan Šipić, kandidat za ministra demografije i useljeništva Ministar iz DP-a Novi ministar demografije: "Ne može biti samo ćiribu ćiriba"

Čini se da ova Vlada voli telefonske sjednice, danas su održali šestu od ukupno 21 održane sjednice.

Prodaja državnih tvrtki je vrlo osjetljiva tema o kojoj se Most i HDZ ne slažu. Čuli smo već negativne reakcije nekih Mostovih zastupnika koji su protiv prodaje pojedinih tvrtki s tog popisa.

No protiv prodaje primjerice Podravke i još nekih tvrtki su i neki partneri Domoljubne koalicije. Možda baš zbog toga nisu željeli da se javno, pred kamerama vide neslaganja u Vladi pa je ta odluka donesena na telefonskoj sjednici.

Ne treba zaboraviti da Vlada želi što prije aktivirati državnu imovinu. Žele ostvariti 1,6 milijardi kuna prihoda, a to je najlakše ostvariti prodajom uspješnih tvrtki.

Ovom odlukom Vlada zapravo sa sebe skida teret odluke o prodaji jer će nadalje o svakom pojedinom slučaju odlučivati upravno vijeće CERP-a koje čini predstojnik DUDI-ja i zamjenici ministara.

Jedina šansa da prodaja svake pojedine tvrtke to dođe u Sabor jest da skupina zastupnika zatraži saborsku raspravu o tome. Vidjet ćemo hoće li se to dogoditi. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene